Kui mullu hoidis Kontaveit maailma edetabelis teist positsiooni, siis praegu loovutab eestlanna järjest positsioone.

Kontaveidist kümme aastat vanem Kaia Kanepi on aga juba pikemat aega tõusuteel. Kanepi kerkis värskes tabelis kolme koha võrra ning paikneb nüüd 29. tabelireal. Kas Kanepi võib peagi kerkida uuesti Eesti esireketiks?

Kontaveidil on koos 1909 punkti ning Kanepil 1472 punkti. Eelseisval Australian Openil on Kanepil kaitsta aga suured punktid. Aasta aega tagasi jõudis Kanepi aasta esimesel suure slämmi turniiril veerandfinaali. Kontaveit langes mullu konkurentsist aga teises ringis.

Nii Kontaveit kui ka Kanepi alustavad seekordseid Austraalia lahtisi tennisemeistrivõistlusi teisipäeval. Eesti tennisesõprade jaoks ei ole mängu algusajad kuigi rõõmustavad.

Kanepi kohtub avaringis vabapääsmega põhitabelisse pääsenud austraallanna Kimberly Birrelliga (WTA 166.) Kia Arena avamängus, mis algab meie aja järgi teisipäeva öösel kell 02.00.

Kanepi ja Birell on seni omavahel mänginud korra, kui 2018. aastal Brisbane’is jäi peale eestlanna tulemusega 6:1, 6:3.

Kontaveit läheb avaringis vastamisi austerlanna Julia Grabheriga (WTA 83.) ning see mäng on kavas 1573 Arena teise kohtumisena, mis võib alata umbes kell 04.00. Enne seda peetakse seal üks meesüksikmäng.

Omavahel on Kontaveit ja Grabher kohtunud 2020. aastal Tallinnas Fed Cupil. Kontaveit võitis toona 6:1, 6:2.

Naiste maailma esinumbrina jätkab poolatar Iga Swiatek, kellel on koos 11 025 punkti. Teine on tuneeslanna Ons Jabeur (5140 punkti) ja kolmas ameeriklanna Jessica Pegula (5000 punkti).

1x
00:00