Tapa näitas kihvi ja võttis vajaliku võidu

Skoori avamiseks kulus pea kaks minutit enne kui Serviti mängumees Anatolii Chezlov Tapa värava lahti muukis ja Serviti 2:0 juhtima viis. Seejärel hakkas Serviti tempot tegema ning Henri Sillaste nelja tabamusega kindlustati 7:3 eduseis. Vahur Oolup hoidis Tapat aga vee peal ja nii oldi 15. minutiks vaid üheväravalises kaotuses. Artur Morgensoni värav 23. minutil viigistas seisu ja Ilja Kosmiraki vise tühja väravasse viis kodumeeskonna esmakordselt juhtima seisuga 15:14. Esimesest poolajast oli jäänud veel mängida neli minutit ning Tapa juhtis kahe väravaga. Serviti olukorda raskendasid kaks kaheminutilist eemaldamist, kuid põlvakate võitlushing säilis ja Alfred Timmo ning Henri Sillaste väravad võitlesid esimese poolaja lõpuks välja 17:17 viigiseisu. Tapa alustas teist poolaega rabedamalt ning lasi Servitil kolme väravaga ette minna, ent 45. minutiks oli seis taas viigis. Minut hiljem oli Serviti sunnitud tagaajaja rolli, kui Tapa üheväravalise eduseisu endale napsas. 51. minutiks oli Tapa saavutanud mängu üle selge kontrolli, mida tõendas ka seis 30:26. Tapa ja Serviti neljaväravaline vahemaa jäi püsima mängu lõpuni – lõppresultaadiks kujunes 34:30.

Tapa skoori kasvatas Vahur Oolup 11 väravaga ning Serviti resultatiivseimaks osutus Alfred Timmo kaheksa tabamusega.

„Läksime mängule pingevabalt. Tegime kokkuvõttes üpriski okei mängu. Kindlasti peame parandama pallikaotuste ja pisivigade poolt, et kvaliteeti veelgi tõsta. Muidugi kimbutasid mõlemat võistkonda ka pisivigastused,“ lausus Tapa skooritegija Oolup. „Kodupublikule alati suur aitäh, nagu tavaks on, on nad alati meil üks mängija väljakul juures.“

HC Tallinna pingutused ei kandnud vilja

Dobele alustas matši kiirelt ja tugevalt. Nii jäi Tallinn juba 10. mänguminutiks nelja värava kaugusele. 10 minutit hiljem oli kaotusseis süvenenud 8:14 peale. Järgnevatel minutitel Tenaxi mängumehed Tallinna väravasuud aga üles ei leidnud ning Tallinn võitles skoori 12:14 peale. Tekkinud lootuskiire kustutas külalismeeskond neljaväravalise spurdiga. Poolajale mindi seisult 18:14 Läti klubi kasuks. Sama stsenaariumi järgi mängiti ka teine pool mängust – 40. minutiks oli seis 22:17 Tenaxile ja 50. minutiks 27:23. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo seisu 30:29 Tenaxi kasuks. HC Tallinnat jäi oma esimesest Balti liiga võidust lahutama vaid kaks väravat.

Tallinna resultatiivseim oli Volodymyr Shcherban seitsme väravaga. Ka vastasmeeskonna Tenaxi eest viskas resultatiivseimana Kārlis Krūmiņš seitse väravat.

„Esimese poolaja 10. minutil jäime vastasele alla. Näha oli, et vastased olid paremini mänguks valmis. Tulime siiski mängu tagasi ja rünnak toimis. Raskusi oli kaitses ja vastase väravavahiga. Samuti oli meil probleeme kaheminutiliste karistustega,“ võttis matši kokku HC Tallinna Hugo Liiv, kes viskas kuus väravat kuuest.

Tänase mängupäeva tulemused

HC Tallinn – ZRHK TENAX Dobele 29:30

SK Tapa/N.R Energy – Põlva Serviti 34:30

Granitas-Karys – HK Ogre/HYDROX 34:33

HC Dragunas – ASK Zemessardze/LSPA 32:27