Üheksakordne ralli maailmameister Sebastien Loebi pidi teist aastat järjest leppima teise kohaga. Al-Attiyahile kaotas ta kokkuvõttes tunni ja 20 minutiga. Kolmanda koha sai brasiillane Lucas Moraes (+1.38.31).

52-aastase Al-Attiyahi jaoks oli tegemist viienda Dakari ralli tiitliga, millest enamat on suutnud vaid prantslane Stephane Peterhansel, kes võitis kõrberalli kaheksal korral.

Ainsate eestlastena finišisse jõudnud Toomas Triisa ja Mart Meeru said T4 klassi arvestuses 11. koha. Eryk Goczalile ja Oriol Menale kogunes neil kaotust kuus tundi ja 18 minutit. Kümnendana lõpetanud Florent Vayssade'ist ja Nicolas Rey'st jäi eestlasi lahutama vähem kui seitse minutit.

Toomas Triisa ja Mart Meeru

Eestlased olid peale finišit esmalt üsna sõnatud.

„Ei oskagi kohe midagi öelda, siin me nüüd oleme,“ alustas Meeru. „Tõesti, oli õnne, oli ebaõnne, oli päikest ja vihma, oli kive ja düüne, 14 päeva õiget kõrberallit, väga äge,“ lisas Triisa.

„Raske on siia midagi lisada hetkel. See tunne, olla Dakari finišis on tuttav aga ikkagi eriline. Täna oli täitsa keeruline päev, mõne kontrollpunktiga oli pisut tegemist aga kahepeale navigeerisime ära. Tegime terve ralli nii, et ükski kontrollpunkt ei jäänud leidmata. Sellega saab väga rahul olla,“ võttis Meeru nii päeva kui ka ralli kokku.

Triisa ja Meeru päeva kokkuvõte:

Põneva lõpplahenduse saanud mootorrataste kategoorias võidutses teistkordselt argentiinlane Kevin Benavides (KTM), kes edestas austraallast Toby Price'i (KTM) 43 sekundiga.