Kontiolahti ja Hochfilzeni MK-etapil kümnenda koha saanud Eesti avavahetuses kasutas Regina Ermits kahes tiirus kokku kolme varupadrunit. Teatepulga andis 26-aastane biatleet üle 11. naisena, kaotust juhtinud prantslannale Lou Jeanmonnot'le oli 50,3 sekundit.

„Laskmine võinuks olla natuke parem, ees läksid head pundid,“ muljetas ERR-i otseülekandes Ermits, kes oli siiski rahul, et ta ei jäänud suusarajal üksinda. „Esimesel ringil tundus, et suusk ei püsi pundis – ei vea ja vea järgi. Aga viimasel ringil oli suusk väga hea ja läks aina paremaks. Tänu sellele jõudsin sõita ja oli punt, keda taga ajada. Võrreldes detsembriga on närvisüsteemis energiat.“

Tomingas ja Külm on paremas seisus kui eelmisel MK-etapil

Lamades laskmise puhtalt läbinud Tuuli Tomingas naasis suusarajale seitsmendal kohal, samal kohal oli eestlanna ühe varupadruni kasutamise järel peale püstitiiru. Teise vahetuse andis esimesena üle Prantsusmaa (Chloé Chevalier), kellele Itaalia (Lisa Vitozzi) kaotas 27 ja Norra (Ragnhild Femsteinevik) 46,8 sekundiga. Eesti andis vahetuse üle seitsmendana, vahe liidriga oli 1.18,8.

Tomingas oli rahul nii laskmise kui ka suusarajal näidatuga. „Sõit oli tipp-topp täna. Kõik oli kontroll all, polnud momenti, kus sein tuli ette. Tagantjärgi võinuks olla kohad, kus võinuks juurde panna, aga Susan sai rajale hea pundis,“ arutles 28-aastane eestlanna. „Nädal tagasi oli seis nukker. Kartsin mineviku sündmuste kordumist, kus kõik läks allamäge hooaja lõpuni välja. Paistab, et nii ei lähe.“

Tuuli Tomingas.

Detsembris Hochfilzenis naiste teatesõidu võitnud Prantsusmaa kukkus Ruhpoldingus kolmandas vahetuses esikohaheitlusest, sest Sophie Chauveau käis püstitiiru järel lausa kahel trahviringil. Norralanna Marte Olsbu Röiseland andis vahetuse üle esimesena, itaallanna Rebecca Passler kaotas talle 29,2 ja sakslanna Sophia Schneider 39,7 sekundiga. Esimeses tiirus ühe ja teises kaks varupadrunit kasutanud Susan Külm saatis Eesti ankrunaise teele üheksandal kohal, kaotust Norrale oli 1.38,3.

„Polnud kõige parem, aga alt ka ei läinud. Laugem [raja]osa oli minu jaoks raskem, kui ronimine. Tiirudes jäi natuke palju üles,“ rääkis 26-aastane Külm, kelle meelest on tema seis märgatavalt parem kui eelmisel MK-etapil. „Jaksab pingutada ja rada on selline, et ei pea lumes sumpama.“

Talihärm tõstis naiskonda koha võrra

Norra akruliige Ingrid Landmark Tandrevold võttis mõlemas tiirus kõik märgid maha esimesel katsel ja nende naiskond võttis sel hooajal esimese võidu. Denise Herrmann-Wick tõi Saksamaa finišisse teisel (+15,3) ja Dorothea Wierer Itaalia kolmandal kohal (+33,5), napilt jäi poodiumilt välja Šveits (+36,5). Neile järgnesid Tšehhi (+57,6), kaks korda trahviringil käinud Prantsusmaa (+1.20,1) ja korra tiirutanud Rootsi (+1.25,1).

Eesti viimases vahetuses kasutas Johanna Talihärm lamadestiirus ühe ja püstilaskmises kaks varupadrunit. 29-aastane Talihärm tõi koondise üle finišijoone tublil kaheksandal kohal, kaotust liidrile kogunes 2.21,9. „Need on rõõmupisarad,“ oli Talihärm esitusega rahul. „[Püstitiirus] teist varu ei saanud pikalt sisse. Viskasin välja ja võtsin uue. Plaan oli sõita esimene ja teine ring varuga, et saaksin kindalt ära lasta. Olen teadetes end paremini realiseerinud kui individuaalselt.“

Eesti õrnema soo kvartett sai ka möödunud hooajal Ruhpoldingus kaheksanda koha. Kuid enne seda olid eestlannad viimati MK-sarjas nii kõrgelt kohal 1993. aasta märtsis. „Me oleme teatesõidus kõige väiksema rahvaarvuga riik. Me peame rahul olema!“ lisas Talihärm.

Pühapäeval toimuvad Saksamaal ühisstardid, kus eestlased stardis pole. Enne MM-i tulevad laskesuusatajad lähtesse veel järgmisel nädalal Anterselvas.