Ehkki TalTech leidis end nelja minuti järel 7:12 kaotusseisust, siis avaveerandi teine pool kuulus Alar Varraku hoolealustele. Kaugelt ja lähedalt sopsanud ameeriklase Marcanvis Hymoni vedamisel olid tallinlased kümne minuti järel peal 25:16.

Teisel neljandikul olid asjad valdavalt võõrustajate kontrolli all, aga poolteist minutit enne poolajapausi tõi Roberts Freimanise kahene Liepaja kahe silma kaugusele. Kuid seejärel sopsasid kaugelt Erik Keedus ja Toomas Raadik, mistap riietusruumi astus TalTech 47:39 eduseisus.

Pikem mõttepaus mõjus paremini võõrustajatele, kes Kristaps Gluditise vedamisel juhtisid otsustava veerandi eel juba 67:51. Kui meeskonnad kohtusid oktoobri keskel Lätis, siis juhtis TalTech veel viimase veerandi alguses 16 punktiga, ent lõpuks leppisid tallinlased valusa 76:77 lüüasaamisega. Ka sel kolmapäeval juhtisid nad Ogre ees parimal juhul 19 silmaga, ent kohtumine päädis 79:80 kaotusega.

„Meil on sel hooajal kaheksa kaotust, kus viimastel minutitel oli võitja saatus lahtine. Oleme need kõik kaotanud! Ja võidud on tulnud kindlalt. Näitame ja räägime positiivseid asju. Tuleb 40 minutit mängu kontrollida, nagu täna, ja nii need võidud tulevad,“ lausus kohtumise järel TalTechi peatreener Varrak.

Laupäeval nad kodusaalis 200 silmapaari ees sama prohmakat ei teinud. Otsustaval veerandil ligi kuus minutit Liepajat kuival hoidnud TalTech kirjutas tabelisse tosina kaotuse kõrvale viienda võidu skooriga 84:58. „Täna kestsime lõpuni. Võit oli õhus väga pikka aega, tuli lõpuks ära,“ lisas Varrak, kelle väitel Eesti-Läti liigas kaheksa sekka ehk play-off'i jõudmine näib üsna võimatu.

46-st kauviskest 17 sopsanud ülikoolisatsi parimatena viskasid Gluditis 19, Gregor Ilves 17 ning Raadik 11 punkti. Liigas kümnendat kohta hoidva Liepaja parim oli 15 silmaga Karlis Silins.

Varem Eestis mänginud ja Tarva juhendajana töötanud, aga nüüd Liepaja abitreeneri leiba maitsev Juris Umbrasko kiitis vastast. „TalTech oli parem, kiirem ja nad liikusid kaitsest rünnakule väga hästi. Nad tegid ka palju pahandust kaugvisetega,“ rääkis lätlane, kelle sõnul ei saa pugeda selle taha, et Liepaja mängis teist päeva järjest. „Eile ei saanud kõik mängijad suuri minuteid. Asi on ikkagi selles, et nad ei järginud plaani.“

Tallinna ülikoolimeeskond sõidab Paf liigas järgmise nädala laupäeval küll Läti Ülikoolile. Ülejärgmise nädala keskel võõrustavad nad TalTechi spordihoones ENBL-i alagruppi.