Murdmaasuusatamise paaristeates sõideti kaks poolfinaali, kust otse läksid edasi kaks parimat ning lisaks said finaali kahe sõidu peale ka kuus parimat aega näidanud sportlased. Teises poolfinaalis esindasid Eesti värve igapäevaselt Alaska Fairbanksi ülikoolis haridust saavad Christopher Kalev ja Mariel Merlii Pulles, kes kaotasid sõidu võitnud Itaaliale 16,33 sekundiga ja said kuuenda koha. Aga kuna esimene poolfinaal oli märgatavalt kiirem, siis teisest saidki edasi vaid kaks esimest. Nii läks Kalevile ja Pullesele kokkuvõttes protokolli kirja 14. koht

Finaalis olid kõige teravama jalaga jaapanlased Ryo Hirose ja Rin Sobue. Teise koha võttis USA II (Finn Sweet ja Renae Anderson; +9,02) ja kolmanda Norra I (Andreas Kirkeng ja Karianne Olsvik Dengerud; +12,76), kes edestasid napilt Poolat (Mateusz Haratuk ja Weronika Kaleta; +13,21).

Kokku stardib 30. taliuniversiaadil (Winter World University Games) viis eestlast. Lisaks Kalevile ja Pullesele (mõlemad University of Alaska Fairbanks) stardib murdmaasuusatamises Aleksander Tamm (Tartu Ülikool), mäesuusatamises astub lähtesse Tormis Laine (Management Center Innsbruck) ning iluuisutamises püüab kõrget kohta Eva-Lotta Kiibus (Tartu Ülikool). Üliõpilasmängudel osaleb kokku ligi 1500 sportlast ning esindatud on üle 40 rahvuse, kes võtavad mõõtu 12-l erineval spordialal.