Rene Zahkna alustas suurepäraselt. Lamades laskmise järel lahkus 28-aastane biatleet suusarajale viiendana ning püstitiiru järel oli Eesti lausa teine. Lõpuks rajal tsipa kangestunud Zahkna andis vahetuse üle viiendana, kaotust avavahetuse võitnud Prantsusmaa Eric Perrot'le kogunes vaid 14,6 sekundit.

„Üllatavalt head suusad. Eile oli naistel kõvad olud, aga täna oli väga pehme ja siis mängivad suusad suurt rolli,“ ütles ERR-i ülekandes Zahkna, kes pani õnnestunud vahetusele aluse lamades laskmisega. „Oleks ühe varu kasutanud, siis oleks teine ring olnud piin, aga sain minna liidritega heas tempos. Alati on ees lihtsam sõita kui taga.“

Eesti kukkus kiirelt teise kümne lõppu

Kristo Siimer vajas teise vahetuse lamadestiirus märkide alla toomiseks kõike kolme varupadrunit, millega koondis kukkus kaheksandaks. Kuid sellega sai ilus läbi, sest püstilaskmise järel läks 23-aastane eestlane trahviringile ja ta andis teatepulga üle alles 20. kohal. Kaotust liidrile oli üle kahe minuti.

Siimeri väitel tulid tal reedel asjad väga raskelt. „Esimese ringi poole peal sain aru, et tuleb raske võistlus. Ebakindlus ja kuna vorm peale haigust on nagu ta on, siis see viib laskeprotsendid kehvemaks. Tervis on korras, nüüd on vaja võistluskalendrile tuulde saada,“ nentis Siimer.

Kristo Siimer.

Kahes tiirus vaid ühe varu kasutanud Robert Heldna tõstis meeskonna 19. reale. „Laskmine pole mind ööpäevaga maha jätnud, aga tavadistants oli topeltpikem. Selle võrra olid rajaolud kurnavamad. Laskmine oli plussmärgiga, sõit kindlasti miinusega,“ võttis ta senise nädala kokku.

Viimases vahetuses jättis täna 33-aastaseks saav Raido Ränkel jättis veel üles kolm märki. Finišisse jõudis ta 19. ankrumehena, kaotust võitjale kogunes nelikul lõppeks 6.32,9. Eesti edestas vaid Moldovat ja Kasahstani, kes said Norralt ringiga. „Mis siin ikka peale haigust öelda. Liikumist rajal polnud. Lihas oli veider ja ei tahtnud tööd teha. Selline see võistlus oli, pigem pettumus. Palavik jättis suurema jälje kui ma arvasin, sest väga raske oli pingutada,“ sõnas sünnipäevalaps.

Norra võttis järjekordse võidu

Detsembris nii Kontiolahtis kui Hochfilzenis kindalt võitnud norralased pidid täna natuke rohkem higistama. Sturla Holm Lägreid käis avavahetuses trahviringil ning norralased oli tema esituse järel 40,7-sekundilise kaotusega alles kümnendad. Tarjei Bö tõstis teise vahetuse järel Norra viiendaks, aga vahe prantslastega oli jätkuvalt üle poole minuti.

Kuid lõpuks võtsid norralased siiski oma. Prantslaste kolmas vahetus Antonin Guigonnat käis trahviringil, mistap saatsid sakslane Benedikt Doll ja norralane Vetle Sjaastad Christiansen viimaste vahetuste sõitjad koos teele. Ankrumeeste lahingus jäi oodatult peale Johannes Thignes Bö, kes tõi Norra üle finišijoone kindlal esikohal.

Norra kõrval astusid poodiumile Saksamaa (0 trahviringi; kaotus võitjale 20,1 sekundit) ja Prantsusmaa (0; +55,5). Esikuuikusse jõudsid veel Rootsi (1; +1.49,3), Itaalia (0; +1.56,8) ja Ukraina (0; +2.06,8).