11. kiiruskatse algas Urvo Männamale ja Risto Lepik (Toyota Hilux) kenasti, kuid alates 20. kilomeetrist tabasid meeskonda hädad. „Siis kadus sidur. Mõtlesime, et paneme edasi ilma sidurita, aga düünides on päris raske. Isegi kui sul on otsekast, siis alla vahetamisel läheb jamaks. Kuna ühe koha peal ei saanud teise käigu pealt esimese peale lükata, siis masin surigi välja ja jäime kinni,“ muljetas Urvo Männama.

Ekipaaž hakkas käigukasti lõhkuma, aga varsti saadi taas liikuma. „Tolmus sõitsime ühest mehest mööda, panime valli ja käisime üle katuse. Jäime külili, saime abi ja jätkasime,“ jätkas ta.

Sellega polnud aga hädad läbi, sest ühel hetkel jooksis käigukast kokku ja kuna sidur ei lahutanud, siis ei läinud masin enam käimagi. Esialgu loodeti, et tagant tulev veok toob vajalikud varuosad, ent seegi auto jäi liiva kinni. Nii ootasid eestlased nõutult abi.

Lõpuks tõi helikopter meestele süüa. „Meile tehti selgeks, et keegi meile appi ei tule ja peame ise siit ära saama. Õnneks nad pakkusid küüti ja meid viidi Ristoga helikopteriga tagasi laagrisse. Nüüd hakkame edasi mõtlema, kuidas me selle auto kätte saame,“ võttis ta kaootilise võistluspäeva kokku.

Sellega on meeste Dakari ralli läbi. Ka Toomas Triisa ja Mart Meeru (Can-Am Maverick X3) hoog rauges samas kandis, kus jäid seisma Männama ja Lepik. Triisa ja Meeru masinal purunes esiratta kinnitus, aga see saadi õnneks katsel korda ja katse lõpetati oma klassi 32. kohal, kokkuvõttes on nad 13.