Vastavalt konkursi statuudile premeeriti esikolmikut ka rahaliselt: esikohale on ette nähtud 500, teisele 200 ja kolmandale 100-eurone preemia.

„On heameel, et meie kutset võeti tõsiselt ja laekus palju töid. Kirjatükkide tase oli nagu meie spordigi tase, kõikuv. Aga pärjatud said need autorid, kes tõstatasid uudsed teemad ja pakkusid ka lahendusi. Siit on juba meie enda töö edasi minna, et esitatud mõtted jõuaksid ka reaalsusesse,“ ütles EOK peasekretär Siim Sukles.

„Tänud veelkord Delfi ja Eesti Päevalehe toimetusele, kes võttis südameasjaks tuua meie spordipublitsistikasse uued tuuled ja seda valdkonda natukenegi mõttetegudele ärgitada.“

„Tänan kõiki kirjutajaid, kes mõtlesid kaasa ja võtsid vaevaks sulepea haarata! Sügisel käivitatud konkurss täitis sajaprotsendiliselt oma eesmärki, milleks oli elavdada laiemat arutelu siinsel spordimaastikul ja lükata uus hoog sisse spordiveergude arvamusrubriigile,“ sõnas Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetuse juhataja Gunnar Leheste.

„Delfi veebis ja Eesti Päevalehes avaldati konkursi raames palju huvitavaid mõtteid, kuidas muuta Eesti spordisüsteemi paremaks ja efektiivsemaks ning kirjutati sellestki, mis on tegelikult kõige alus ja kõige tähtsam - kuidas inimesed liikuma panna. Julgustan kõiki inimesi edaspidigi oma ideid kirjutisteks vormima ja neid ka laiema avalikkusega jagama! Milleks peatuda siin?“

Konkursile laekus 22 arvamuslugu 13 erinevalt autorilt. Võitjad selgitas välja viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid Siim Sukles (EOK peasekretär), Jaan Martinson (Delfi ja Eesti Päevalehe spordireporter), Maarja Värv (Eesti spordiajakirjanike seltsi esinaine, ERR), Allar Raja (sõudja, EOK sportlaskomisjoni liige), Saskia Alusalu (endine kiiruisutaja, EOK sportlaskomisjoni liige).

Kõik konkursile laekunud arvamuslood: