Liigas eelnevad kaheksa matši kaotanud Kalev/Audentese ja neile külla sõitnud Liepaja kohtumise avapoolaeg oli väga tasavägine. Ehkki tallinlased pääsesid esimesel veerandil parimal juhul viiega juhtima, siis kümne minutil järel leidsid nad end 21:23 kaotusseisus.

Samas taktis jätkus mäng teisel neljandikul, sest kumbki meeskond ei pääsenud ette enam kui nelja silmaga. Kuigi valdavalt olid teisel veerandil ees kalevlased, siis riietusruumi siirdusid nad ikkagi seisult 41:42. Kolmandal veerandajal said liigas kümnendat kohta hoidvad lätlased 75 pealtvaataja ees mootori käima.

Viimase kümne minuti eel oli lätlaste eduseis 71:55, neljanda neljandiku vältel kärises vahe halvimal juhul juba 19 punktini ja näis, et mäng on tehtud.

Kuid siis alustas Kalev Rain Veidemani vedamisel metsikut tagasitulekut. 80:82 seisult oli Kristjan Kanguril 35 sekundit enne normaalaja lõppu kaks vabaviset, aga kogenud keskmängija tabas neist ühe. Kalevlased said veel ühe võimaluse 81:83 seisult, kui neil jäi palli vallata 15 sekundit. Kuid Veidemani kaugvise ei tabanud ja Eesti sats sai järjekordse kaotuse. Veidemani arvele jäi lõpuks 21 punkti, Rasmus Andre toetas teda 13-ga. Liepaja parimatena tõid Davis Geks ja Karlis Silins mõlemad 18 silma.

Kalevi tagamängija Eric Schmalzi vältel iseloomustas kohtumine väga hästi nende hooaega. „Tuleb suur mõõn, aga kuidagi saame mängu tagasi. Täna palju puudu ei jäänud. Oleks kolmene sisse läinud, siis rääkisime teist juttu,“ lausus kaheksa punkti toonud korvpallur Delfi otseülekandes.

18-st mängust vaid kolm võitnud Kalev on Eesti-Läti liigas eelviimane, nende selja taha jääb vaid Tarvas. „Nimede poolest on meeskond hästi komplekteeritud. Teoorias võiks olla tore kompott, aga see pole tulemusteks realiseerunud. Töötame edasi. Eesti-Läti liiga play-offi on keeruline jõuda, aga üritame saada meistriliiga kohamängudeks parema asetuse,“ lausus ta.