Kohtumist alustas 703 pealtvaataja ees paremini Tartu, sest avaveerandi järel olid võõrustajad peal 16:15 ja teise neljandiku alguses kasvatasid nad eduseisu 23:17-ni. Ent siis tabas Eesti klubi pikk mõõn, kus mööda läksid üritused nii platsilt kui vabaviskejoonelt.

Ventspils tegi vähem kui nelja minutiga 16:2 spurdi. Seejärel tartlased küll mõnevõrra kogusid end, aga pikemale puhkusele läksid võõrustajad 29:40 kaotusseisus. Kui ülikoolisatsi parimana 11 punkti toonud Andrii Voinalovitš sopsas platsilt üheksast viskest viis, siis tema kaaslased 29-st vaid kaheksa. Samuti panid tartlased mööda kõik neli vabaviset.

Mõttepausi ajal said Nikolajs Mazursi hoolealused sihikud mõneks ajaks paika. Sel nädalal eelnevalt Põhja-Euroopa liigas kaks kaotust teeninud Tartu alustas teist poolaega 7:0 vahespurdiga ja kolmanda veerandaja lõpus jõudsid võõrustajad korduvalt silma kaugusele, kuid siis sai meeskonna jaks otsa. Kui viimase kümne minuti eel oli tablool nende poolt vaadates veel 53:57 kaotusseis, siis lõpuks jäädi alla kindlalt 65:78.

Meeskondlikult 18-st kaugviskest vaid kolm tabanud Tartu parimana tõi Voinalovitš 19 punkti, Leemet Böckler toetas teda 13 ja Tomas Pavelka kümne silmaga. Slovakist keskmängija arvele jäi lisaks 15 lauapalli (neist kuus tulid vastase korvi alt) ja neli blokki. Ventspilsi parim oli 18 punktiga Arturs Ausejs, endine tartlane Emmanuel Wembi sai kirja 14 punkti, 13 lauda ja kolm vaheltlõiget.

Tartu noor tagamängija Oliver Suurorg tõdes, et nädala jooksul kolmanda matši pidamine andis tunda. „Aga see pole vabandus, sest peame olema mängudeks valmis. Täna polnud ja nii see kaotus tuligi. Lasime nad kahel veerandil jooksma, esimesel ja kolmandal suutsime neid pidurdada. Nad said lihtsaid viskeid ja panid sisse, me ei suutnud rünnakul ise loogilisi lahendusi leida,“ rääkis 28 minutiga neli punkti toonud korvpallur kohtumise järel Delfi ülekandes.

Tartu oli hädas ka vabavisetega, mida 13-st tabati vaid neli. „Trennis harjutame. Ma ei tea, miks see on nii,“ oli Suurorg nõutu.

Eesti-Läti liigas neljandat kohta hoidev Tartu sai 13 võidu kõrvale viienda kaotuse, nende kuklasse hingaval Ventspilsil on kirjas 12 võitu ja seitse kaotust. Kui meeskonnad peaksid hooaja lõpus jääma võrdsetele punktidele, siis saab eelise Tartu, kes novembril alistas Ventspils võõrsil 99:84.

Tartu peatreener Nikolajs Mazursi sõnul võideldi täna rohkem iseenda kui vastasega. „Arvan, et täna oli probleem meie energias. Kaotasime lauavõitluse ja tegime pallikaotuseid, mis minu jaoks näitab, et mehed olid nädala alguse mängudest veel väsinud. Me ei suutnud ilma Jalanita leida head rünnakurütmi ja ekstrapunkte ei tulnud kuskilt. Täna võitlesime rohkem iseenda kui vastasega. Lõpus oli meie jaoks oluline, et omavahelised mängud jääksid plussi, sest põhiturniiri lõpus ei tea kunagi, millal seda edu vaja võib minna. Aitäh publikule, kes selle nädala kolmel päeval meid toetasid ja täna oli pealtvaatajate hulk eriti rõõmustav,“ sõnas Mazurs.