Tänavuse Dakari ralli üheksanda etapi võitis WRC-legend Sebastien Loeb, ent päeva varjutas õnnetusjuhtum. Korraldajate teatel sattus Itaaliast pärit pealtvaataja düünidel õnnetusse, kuid täpsemalt asjaolusid lahti ei räägitud. Õnnetusse sattunu toimetati pärast helikopteriga haiglasse, kuid ta suri õhulennu ajal.

„Itaalia päritolu pealtvaatajaga sattus düünide vahel rallirajal õnnetusse. Ta evakueeriti meditsiinilise abi saamiseks helikopteriga, kuid kahjuks ta suri reisi ajal,“ laususid korraldajad teates.

Hiljem selgus, et hukkus 69-aastane itaallane, kellele sõitis otsa veoautode klassis võistlev Tšehhi ekipaaž, kus on roolis Aleš Loprais.

Loprais tunnistas, et ei olnud kuni finišini üldse kursis, et pealtvaataja alla ajas. „Olime juba magama läinud, kuid siis äratati meid kohtunike poolt üles ja meile öeldi, et neil on video, kus on näha, kuidas me mehest üle sõidame,“ rääkis Loprais.

Mees, kes üritas enne traagilist õnnetust autost pilti teha, sai haiglasse transportimisel südamerabanduse.

Ametlikult on Dakari rallid alates 1979. aastast võtnud 78 inimelu. Neist 32 on võistlejad ja 48 muud inimesed, kelle seas on ka võistluse asutaja Thierry Sabine.

Video võib olla häiriv!

Jaga
Kommentaarid