Sainz kaotas oma Audi üle kontrolli juba tänase etapi kuuendal kilomeetril ja keeras masina üle katuse.

Sainz ja tema kaardilugeja Lucas Cruz pääsesid ise Audist välja, kuid valu kurtnud Sainzi hakati seejärel ettevaatusabinõuna Riyadhi haiglasse transportima.

Korraldajate teatel oli aga Sainz mõned hetked hiljem andnud teada, et teda vedanud helikopter pöörduks õnnetuspaika tagasi ning seda ka tehti.

Sainz ootas seejärel oma meeskonna teenindusauto saabumist, et saaks masina korda teha. Seega sai 60-aastane hispaanlase Dakari rallit jätkata, kuid tema võidulootused on juba kustunud. Võistlust juhib kindlalt Nasser Al-Attiyah.

Üheksanda etapi võitis Sebastien Loeb (Prodrive). Alles kaheksandat aega näidanud Al-Attiyahi edu on aga endiselt mäekõrgune: ta edestab Lucas Moraesi (Toyota) ühe tunni, 21 minuti ja 57 sekundiga. Loeb tõusis kokkuvõttes kolmandaks (+1:43.08).

Eesti rallipaar Urvo Männama ja Risto Lepik (Toyota) said 50. koha ning langesid üldarvestuses kümme kohta ehk 41. positsioonile.

Saudi Araabias bagide konkurentsis võistlevad Toomas Triisa ja Mart Meeru said 14. koha ning tõusid üldarvestuses kümnendaks.