„Barkov on Soome jäähoki legend, kes jagas meie koondiste eesotsas mängijatele palju väärtuslikke teadmisi ja kogemusi ning me täname teda selle eest. Kuna Barkov otsustas vastu võtta töö Venemaa klubis, siis ei ole meie edasine koostöö võimalik,“ selgitas Eesti Jäähokiliidu juhatuse esimees Rauno Parras alaliidu pressiteates.

Parras jäi Delfiga suheldes napisõnaliseks. „Mul ei ole pressiteatele midagi lisada. See on meie sõnum,“ sõnas ta.

Küsimusele, kas Barkov oli alaliidu juhatusele esitanud ka omapoolse selgituse Venemaale siirdumise osas, vastas Parras: „Ei, meil ei olnud Barkovi poolset selgitust.“

Eesti jäähokikoondise peatreener on Jussi Tupamäki ja abitreener Kaupo Kaljuste, teise abitreeneri positsioon jääb hetkel vakantseks.

Barkov töötas eelmisel aastal ka Eesti U20 koondise juhendajana, kuid aastavahetusel siirdus ta Moskva Spartaki noortetreeneriks.

„Minu vana meeskond palus abi ja töötan seal hooaja lõpuni,“ selgitas Barkov Venemaale siirdumist Ilta-Sanomatele. „Sain varemgi pakkumisi, aga keeldusin, sest tahtsin osaleda Eestiga U20 [I divisjoni] turniiril. Nüüd on mul vaba aega ja otsustasin aidata oma vana meeskonda. Eeldatavasti töötan seal kaks-kolm kuud.“