Eelmisel nädalal avaldas NHL 32 mängijat, kes veebruari alguses toimuval tähtede mängul jääle pääsevad, ning nimistusse kuulus ka kuus Venemaa hokitähte. Ülejäänud mängijad valitakse avaliku hääletuse kaudu.

Venelastest osutusid valituks Nikita Kutšerov, Kirill Kaprizov, Vladimir Tarasenko, Andrei Svetšnikov, Igor Šestjorkin ja Aleksandr Ovetškin, kes korduvalt koduriigi valitsusele toetust avaldanud.

Mõistagi põhjustas NHL-i otsus suurt vastukaja ning ühe teravaima kriitikuna võttis teema osas sõna 57-aastane Hašek, kes on pärast sõja puhkemist mitmel korral NHL-i poliitikat hukka mõistnud, taunides Venemaa mängijate liigasse lubamist.

„Kõige tähtsam ja kurvem asi selle matši juures, nagu ka kogu käimasoleva hooaja juures, on see, et tegemist on suurepärase reklaamiga Venemaa sõjale ja kuritegudele Ukrainas,“ säutsus Hašek Twitteris.

„Seega NHL vastutab Ukrainas tekitatud kahjude ja kaotatud inimelude eest. Ühel päeval nad peavad selle eest maksma,“ lisas hokilegend.

Hašekit peetakse üheks kõigi aegade parimaks väravavahiks. Oma särava karjääri jooksul mängis ta kokku 735 NHL-i põhihooaja kohtumises ning selle aja jooksul oli ta tõrjeprotsent 92,2. Tähtede mängus osales tšehh kuuel korral ning kuuel korral valiti ta ka liiga parimaks väravavahiks. Detroit Red Wingsi ridades võitis ta kahel korral Stanley karika.

Tšehhi koondise särgis võitis Hašek 1998. aasta Nagano olümpiamängudel kuldmedali ning kaheksa aastat hiljem sai ta Torino olümpialt ka pronksise autasu.

Jaga
Kommentaarid