Žalgriris alistas neljapäeval kodusaalis Istanbuli Fenerbahce koguni 86:66, aga suureks tõrvatilgaks oli põhimängujuht Keenan Evansi trauma. Evansi Achilleuse kõõlus rebenes juba kohtumise esimesel minutil ja rohkem ameeriklane sel hooajal väljakule tulla ei saa. Evans oli 15,9 punktiga Žalgririse suurim skooritegija.

Žalgiris leidis Evansile asenduse juba reedel - tiimiga liitus 28-aastane ja 191 cm ameeriklane Isaiah Taylor. Karjääri jooksul 74 NBA mängus platsil käinud Taylor alustas tänavust hooaega Euroliiga valitseva meistri Istanbuli Anadolu Efesi ridades. Seal piirdus ta 11 mängu ning keskmiselt 10 minuti ja 2,6 punktiga. Eelmisel hooajal mängis Taylor Hispaania kõrgliigaklubis Murcia.

Õige pea lisas Žalgiris koosseisu ka teise Anadolu Efesi palluri, Itaalia koondise suure ääre/tsentri Achille Polonara. Sarnaselt Taylorile temast Efesis põhitegijat ei saanud. Keskmiselt 11 minuti jooksul viskas 31-aastane 202 cm pikkune Polonara 2,8 punkti ja võttis 2,2 lauapalli. Küll on tema võimetest märku andnud esitused Itaalia koondises ja hooaeg 2020/2021 Vitoria Baskonias (Euroliigas keskmiselt 12,2 punkti ja 6,6 lauapalli).

Polonara võtab endale Žalgirises ameeriklase Tyler Cavanaugh koha, kes ei saa vigastuse tõttu pikalt mängida.

Žalgiris on Euroliiga turniiritabelis üheksa võidu ja kaheksa kaotusega kaheksandal kohal. Teisipäeval kohtub Žalgris võõrsil Bologna Virtusega (8-9) ja reedel Milano Olimpiaga (6-11).

„Me ei eelda, et Taylor ja Polonara on kohe esimeses mängus põhirollis,“ rääkis Žalgirise peatreener Kazys Maksvytis klubi kodulehele. „Sulandame neid järk-järgult tiimi. Saime eelmises mängus vaatamata Evansi kaotamisele hästi hakkama. Aga kui uued tulijad alustavad hästi, anname neile rohkem võimalusi.“