Matkaautod ja viimase öö telk on vahetatud hotelli vastu ja kõik saavad teha ettevalmistusi Dakari teise poole jaoks. Rally Raid Estonia meeskonnad on ralli esimeses pooles saanud näha erinevaid Dakari tahke ja kokkuvõtvalt on mehed tehtuga rahul ning valmis teisipäeval liikuma edasi finiši poole.

Kaheksandal päeval läbiti kokku 822 kilomeetrit, katse osa sellest oli 346 kilomeetrit. Päev oli eestlastele sündmuste osas rahulik. Urvo Männama ja Risto Lepik (Toyota Hilux) näitasid läbi katse head minekut ja tulemuseks Dakari senine parim koht katselt – 17. Kaotust katse võitnud Sebastien Loebile ja Fabian Lurquinile kogunes üle 25 minuti. Urvo enda sõnul oli hea päev, suuremaid probleeme polnud ja sellise tulemuse pealt on hea puhkepäevale vastu minna.

Üldarvestuses on Männama ja Lepiku 31. kohal, kaotust ralli liidritele Nasser Al-Attiyah’ile ja Mathieu Baumelile on 9 tundi ja 39 minutit.

Toomas Triisa ja Mart Meeru (Can-Am Maverick X3) päev oli samuti üsna rahulik, kui välja jätta ühe düüni peale korraks kinni jäämine. See aga ei röövinud liiga palju aega, katsel olid nad 17. kohal ja T4 klassis hoitakse 13. positsiooni. Liidritele Rokas Baciuskale ja Oriol Vidal Montijanole kaotavad eestlased 3 tunni ja 25 minutiga.

Esmaspäev on Dakaril puhkepäev ja võistlus jätkub teisipäeval, kui kavas on 686 kilomeetrine päev, millest katse moodustab 358 kilomeetrit.

Toomas Triisa ja Mart Meeru