Möödunud aastal jagasid Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi viie peale neli Toyota Yarise Rally1 autot. Kuna viimane neist kolis uueks hooajaks Hyundai rüppe, siis osadel etappidel on Toyota tiimil vaba masin, mida nad üritavad välja rentida.

Pikalt eeldati, et seda hakkab tegema varem M-Spordiga koostööd teinud Gus Greensmith, ent britt otsustas sel hooajal osaleda Tokspordi meeskonna Škoda Fabiaga WRC2 tasemel. Täna teatas hoopis erasõitja Lorenzo Bertelli, et tema rendib veebruaris toimuvaks Rootsi MM-ralliks Yarise. Ühtlasi on itaallane esimene Toyota Gazoo Racingult Rally1 masina rentinud piloot.

Rikka Prada suguvõsa liige on varem autosid saanud M-Spordilt, möödunud hooajal teenis ta Uus-Meremaa etapil seitsmenda koha. „Ma ei jõua uut seiklust oma hooaja lemmikul WRC-rallil ära oodata,“ lausus 34-aastane Bertelli ametlikus teates.

Bertelli on Rootsis startinud varem seitsmel korral, parimal juhul tuli ta 2014. aastal Ford Fiesta R5-ga üldarvestuses 18. kohale. Lorenzo pidi olema lähtes ka möödunud hooajal, aga siis ajas plaanid sassi samal nädalal toimunud Milano moenädal.

Ühtlasi võib sellest käigust välja lugeda, et Ogier eeldatavasti Rootsis ei stardi.