Tour de Ski võitis 23-aastane rootslanna Frida Karlsson, kes oli tuuri mõrvarliku lõputõusu viimastel meetritel silmnähtavalt loid ning jõudis vaevu üle finišijoone. Kokku kukkunud sportlasele tõttasid appi meedikud, sealhulgas anti Karlssonile lisahapnikku. Poodiumile astumise asemel viidi suusataja võistluskohast minema kanderaamil.

Mõned tunnid peale finišit andis ta kodumaa meediale esimese intervjuu. „Tundsin end nagu rott. Ma ei tundnud oma käsi ega jalgu. Ma ei tundnud end üldse hästi. Ma ei mäleta sellest suurt midagi,“ ütles Karlsson väljaande Expressen vahendusel. „Toibusin mustikasuppi juues. Nüüd on enesetunne märgatavalt parem.“

Karlsson on varemgi finišijoone ületamise järel kokku vajunud. Ent tavaliselt on ta saanud peale turgutust jalad alla, sel korral aga läks vaja teiste tuge. „Olin mures. Ma ei mäleta viimaseid meetreid enne finišijoont. Ma ei tea, mis juhtus. Olin finišisse jõudes päris uimane,“ jätkas Rootsi suusatalent.

Auhinnatseremooniale Karlsson ei läinud. Teisele poodiumiastmele kerkis soomlanna Kerttu Niskanen (+0.33), kolmanda koha sai norralanna Tiril Udnes Weng (+0.47), kuid karikat polnud kellelegi anda. Karlssoni sõnul oli tema esimene küsimus peale teadvusele tulekut, et miks auhinnatseremoonia toimub ilma temata. Tagantjärgi vaadates saab rootslanna siiski sellest aru. „See oleks olnud päris imelik, kui nad oleksid mind kanderaamil sinna kandnud,“ lausus ta.