Avavahetuses säras prantslane Fabien Claude, kes edestas lõpuks norralast Filip Fjeld Anderseni, sakslast Roman Reesi ja šveitslast Sebastian Stalderit 25 sekundiga. Itaallane Didier Bionaz ja rootslane Jesper Nelin andsid vahetuse üle kuuenda ja seitsmendana, kaotust parimale kogunes kolmveerand minutit.

Prantsusmaa suur edu sulas teise vahetuse lamadestiirus, kus Quentin Fillon Maillet jättis ka peale kolme varupadruni kasutamist üles ühe märgi ja läks trahviringile. Nii oli peale meeste esitusi Itaalia, Prantsusmaa ja Saksamaa viie sekundi sees. Norralased olid 40-sekundilise kaotusega rootslaste ees alles kuuendal kohal, ent nende ridades said puhkepäeva MK-sarja meeste arvestuse kaks parimat meest Sturla Holm Lägreid ja Johannes Thingnes Bö.

Prantsusmaa naised Sloveenias teistele võimalust ei pakkunud. Kolmandas vahetuses näitas vägevat minekut nende Anaïs Chevalier-Bouchet, kes andis vahetuse üle 32,6 sekundit enne itaallannat Dorothea Wiererit. Kolmanda koha peale heitlesid Šveits (45,4) ja Rootsi (56,9), ülejäänud koondised kaotasid parimale juba üle pooleteist minuti.

Julia Simon tegutses kahes viimases tiirus veatult ning MK-sarja naiste arvestuse üldliider tõi võistkonna finišisse kindlal esikohal. Teisena jõudis üle lõpujoone Itaalia ankrunaine Lisa Vitozzi (+24,6) ja Rootsi tõstis kolmandaks Elvira Öberg (+47,2). Esikuuikusse mahtusid veel Šveits (+1.09,3), Saksamaa (+1.09,9) ja sisuliselt B-koondisega osalenud Norra (+1.41,2).

Eesti koondis jäi teise kümne keskele

Eesti avavahetuses võttis 23-aastane Robert Heldna kõik kümme märki maha esimesel katsel ning ta lasi Tuudor Palmi lumele 11. positsioonil (+1.17,4). 20-aastane MK-sarja debütant Palm kasutas tiirudes kolme varupadrunit, ent noormehe nigel suusaaaeg kukutas Eesti rivi lõppu 22. kohale (+2.56,3).

Tuuli Tomingas jättis lamadestiirus üles ühe märgi ja läks trahviringile, kuid püstiasendis tegutses 28-aastane sportlane veatult ning viimase vahetus andis ta üle 17. kohal (+4.33,3). Koondise ankrunaine Johanna Talihärm võttis kahe tiiru peale ühe varu, kuid kohta tal ei õnnestud parandada ning Prantsusmaale 5.43,7 kaotanud Eesti sai 24 startinud võistkonna seas 17. koha.

MK-sari jätkub järgmisel nädalal Saksamaal Ruhpoldingis.