2019. ja 2021. aastal Australian Openil triumfeerinud jaapanlanna pole WTA tuuril mänginud alates septembrist ning on maailma edetabelis langenud 42. kohale.

25-aastase Osaka loobumise kohta ühtegi põhjendust veel esitatud ei ole. Tema koha saab põhitabelis endale ukrainlanna Dajana Jastremska.

16. jaanuaril algavast Australian Openist on juba loobunud ka sellised tennisetähed nagu 42-aastane Venus Williams, meeste maailma esireket Carlos Alcaraz (19). Britid muretsevad enda esinumbri Emma Raducanu pärast, kes andis teisipäeval Aucklandis keset matši loobumisvõidu hüppeliigese vigastuse tõttu.

Osaka on viimastel aastatel rääkinud mitmel pool oma vaimsetest raskustest. 2021. aasta mais pärast French Openist loobumist avaldas ta, et on alates oma esimesest slämmivõidust 2018. aastal võidelnud depressiooniga. Sama aasta septembris ütles ta, et võtab mõneks ajaks tennisest pausi.

Enne 2022. aasta septembrikuist Tokyo turniiri oli ta kolmel turniiril järjest, sealhulgas US Openil langenud esimeses ringis. Wimbledoni jättis ta vahele Achilleuse kõõluse vigastuse tõttu, French Openil piirdus esimese ringiga, Australian Openil jõudis kolmandasse ringi.