23-aastane Karlsson, kellest sai pärast 14 aastat tagasi võidutsenud Charlotte Kallat selle maineka võistluse võitnud teine Rootsi naine, oli mõrvarliku lõputõusu viimastel meetritel silmnähtavalt loid ning jõudis vaevu üle finišijoone.

Karlssonit tõttasid abistama meedikud. Muu hulgas anti rootslannale lisahapnikku. Infot tema täpsema seisundi kohta hetkel pole.

Auhinnatseremooniale Karlsson ei läinud. Teisele poodiumiastmele kerkis soomlanna Kerttu Niskanen (+0.33), kolmanda koha sai norralanna Tiril Udnes Weng (+0.47). Neljanda koha sai suusatuuril ameeriklanna Rosie Brennan (+1.42), viienda sakslanna Katharina Hennig (+2.13).

10 km pikkuse viimase vabatehnikas sõidetud ühisstardiga etapi Val di Fiemmes võitis prantslanna Delphine Claudel Heidi Wengi ees.

Aftonbladeti teatel viis kohalik politsei Karlssoni kanderaamil raja kõrvale ning teda tohterdatakse meedikute telgis. „Ta räägib arstiga,“ kinnitas Rootsi koondise pressiesindaja Astri Lindbäck.

Väidetavalt on ka kiirabi teel finišipaika.

Aftonbladetile andis kiire kommentaari ka Karlssoni ema Mia Marlsson: „See on kohutav ja paneb küsima, kas asi on siis seda väärt. Tühja sellest võidust. Tähtis on, et ta peagi jälle jalul oleks.“

Täiendatud kell 13.58: Veidi hiljem teatas Lindbäck: „Ta läks autosse iseseisvalt. Kui ma Fridat nägin, oli ta natuke kahvatu, kuid võidu üle õnnelik. Ma ei usu, et me peaksime muretsema. Saame nüüd hoopis tähistama hakata. Usun, et ta virgub kiirelt. Natuke süüa, rahu, vaikust ja dušs peaksid ta korda tegema.“