Laupäevasel võistluspäeval suusatasid naised esmalt ühisstardist 5 km, meestel oli kavas 10 km distants.

Naiste murdmaasõidu võitis norralanna Gyda Westvold Hansen, kes edestas 0,7 sekundiga kaasmaalast Ida Marie Hagenit. Kolmas oli slovakitar Ema Volavsek (+10,9). Hüppevõistlust polnud võimalik tugeva tuule tõttu läbi viia, seega täna naistele MK-punkte ei jagatud.

Meeste sõidus püsis suur punt kogu sõidu koos. Kiireim oli norralane Jens Luraas Öftebro. 11ndana lõpetanud Kristjan Ilves kaotas talle 4,1 sekundiga. 20 esimest mahtusid vaid 9,6 sekundi sisse. See tähendab et hüppevõistluse eel alustasid 20 sportlast sisuliselt nullist.

Näiteks Ilves kaotas Öftebrole enne hüppeid vaid ühe punktiga, mis võrdub hüppemäel vähem kui ühe meetriga. Paraku eestlase hüpe ebaõnnestus, ta kandus vaid 86,5 meetri peale. Kui hüpata jäi kümnel konkurendil, oli Ilves kaheksandal kohal.

Et suurem osa järgnevaid hüppajaid ei suutnud Ilvesest mööda minna, sai ta kirja kümnenda koha. MK-etapi võitis austerlane Johannes Lamparter, kes sai suusasõidus kolmanda koha ja hüppas 99,5 meetri kaugusele. Talle järgnes soomlane Ilkka Herola, kolmas oli austerlane Thomas Rettenegger.

***

Reedel oli kavas segavõistkondlik võistlus, mille võitis Norra nelik, koosseisus Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Jens Luraas Öftebro, Jörgen Graabak.

Pühapäeval hüppavad mehed 10.00 ja naised 11.30, suusasõidud peetakse naistele 13.45 ja meestele 14.30.

Võistluspäev täispikkuses: