Varasemalt Itaalias SPAL-is mänginud 18-aastane Vaher sõlmis Bundesliga klubiga kolme ja poole aasta pikkuse lepingu ning hetkel viibib eestlane juba Freiburgi U23 meeskonnaga Hispaanias treeninglaagris.

Itaaliasse siirdus Vaher 2021. aastal, varasemalt kuulus ta Nõmme Unitedi noortesüsteemi. SPAL-i särgis krooniti ta ka U18 vanuseklassis Itaalia meistriks.

Freiburgi duubelmeeskond, kus Vaher ilmselt ka mänguaega teenida võiks, mängib Saksamaa tugevuselt kolmandas liigas. Eelmisel hooajal saadi seal 11. koht, hetkel ollakse aga viiendal tabelireal.

Freiburgi esindusmeeskond hoiab Bundesligas lausa teist positsiooni. Eelmisel aastal lõpetati Saksamaa kõrgliiga kuuendana, mis tagas neile Euroopa liiga koha, kus hetkel oodatakse vastast 16 parema hulgas.

Sügisel toimunud U19 valikturniiril aitas Vaher kaptenina Eesti koondise eliitringi, kui alistati nii Itaalia kui ka Bosnia ja Hertsegoviina. Novembrikuiseks Balti turniiriks kaasati Vaher U21-koondisesse ning toonase koondiseakna lõpetas ta juba rahvusmeeskonna juures.