Oberstdorfis toimunud võistlusel läbisid sportlased kolm 3,3 kilomeetrist ringi, mille järel keerasid suusatajad finišisirgele. Ent Abram tegi kogemata ühe 3,3 kilomeetrise ringi rohkem ja kaotas lõppeks võitjale Johannes Hösflot Kläbole ligi kümne ja poole minutiga.

Sealjuures sai Itaalia koondislane oma veast aru alles pärast finišisse jõudmist. „100% minu enda süü. Ausalt öeldes ma ei teagi, miks ma suusatasin kolme ringi asemel neli,“ tõdes 26-aastane sportlane, kes enda sõnul jätkab vapralt tuuri.

Loomulikult teeb Abrami prohmakas teistele meestele nalja. Rootslane William Poromaa sõnul on suusatajad ennegi teinud prohmakaid, aga tavaliselt saadakse sellest aru ja pööratakse õigele teele. „Kuid ma pole iial kuulnud, et keegi oleks lisaringi suusatanud. Vägev värk. Mehel oli muljetavaldav soov võistelda,“ rääkis Poromaa lõbusalt.

Abrami meeskonnakaaslane Federico Pellegrino tõdes, et eksinud sportlane sai koondises kõvasti puid alla. „Eks mingil hetkel pidime lõpetama. Võite ette kujutada, et ta polnud juhtunu üle kuigi õnnelik,“ muljetas Itaalia suusaäss, kes enda sõnul on isegi sarnase apsaka teinud. „Tegin selliseid asju umbes kaheksa- või kümneaastaselt, aga sain õppetunni. Aga keegi ei saa öelda, et nendega ei või sellist asja juhtuda. Kui sul on hapnikukraanid kinni, siis mõnikord ongi raske keskenduda.“

Tour de Ski jätkub reedel ja tuuri võitja selgub pühapäeval.