Hokilegend Aleksandr Barkov seenior on ligi 30 aastat elanud põhjanaabrite juures. Ta ise pole Soome passi hankinud, kuid see on nii ta naisel kui ka poegadel, kellest Aleksandr juunior on riigi üks parim mängija. Isa Barkov töötas eelmisel aastal Eesti U20 koondise juhendajana, kuid aastavahetusel siirdus ta Moskva Spartaki noortetreeneriks.

„Minu vana meeskond palus abi ja töötan seal hooaja lõpuni,“ selgitas Barkov Ilta-sanomatele. „Sain varemgi pakkumisi, aga keeldusin, sest tahtsin osaleda Eestiga U20 [I divisjoni] turniiril. Nüüd on mul vaba aega ja otsustasin aidata oma vana meeskonda. Eeldatavasti töötan seal kaks-kolm kuud.“

Eesti koondis sai detsembrikuus toimunud MM-i I divisjoni B-grupi turniiril neljanda koha. Barkovi jätkamine koondise juures on väga kahtlane, Eesti jäähokiliidu juhatus koguneb teemat arutama järgmisel teisipäeval.

Veel eelmise aasta lõpus tõdes Barkov, et ta sooviks endale Soome kodakondsust ja seni on asi jäänud poolikuks ajapuuduse tõttu. Põhjanaabrite meedia uuris Barkov seeniorilt nüüd, kas ta ei pea Venemaale kolimist moraalselt problemaatiliseks. Sellele vastust ei tulnud.

Veel detsembris jäi ta antud küsimusele vastates väga üldsõnaliseks. „Ma ei taha sellesse teemasse süveneda, aga olen kõigi maailmas toimuvate sõdade vastu,“ ütles kolmel MM-il Venemaa koondist esindanud mees.

Jaga
Kommentaarid