11. korda Dakari rallil osalenud leedukas teatas sotsiaalmeedias, et ta sõidab haigla suunas. „Lendame. Lähme uuringutele. Lõin pea ära, aga jään ellu,“ lausus Facebookis leedukas, kelle sõnul arstid ei lubanud tal sõitu jätkata.

Kuldar Sikk tõdes Delfile, et temaga on kõik korras. „177. kilomeetril sõitsime rööpas mingisse kivisse, löök lõi meil reduktori ja pantseri katki, jäi ainult kaksikvedu. Benediktas sai pea pihta paugu. Kahtlustasime peapõrutust, sest tal pea valutas ja oli topeltnägemine, tahtis oksendada - peapõrutuse esmased tunnused. Jäime korraks seisma ja vaatasime, mis autol viga on. Siis ütles, et tal on halb olla. Sõitsime natuke maad edasi, teades, et kohe tuleb neutralisatsiooniala (kiiruskatse vahel olev ülesõiduala - toim) ja saab seal mõelda, mis teha,“ lausus ta.

Raske ralli nõusid teisigi ohvreid. „Sainz seisis sama koha peal. Ei tea, kas leidis sama kivi. Mis meist edasi saab, ei oska veel öelda. Vaatame, mida arst ütleb ja mida mehaanikud. Väga lootustandev seis ei ole,“ lisas eestlasest kaardilugeja.

Tänane katkestamine ei tähenda Vanagasele ja Sikule automaatselt ralli katkestamist. Jätkata on võimalik ka ajatrahviga. Toyota Hiluxis istunud rallipaar hoidis enne tänast üldarvestuses 43. kohta, kaotust liidrile Nasser Al-Attiyahile oli neil ligi neli tundi..