„Tegelikult oli mäng täiesti okei, eriti esimene poolaeg ja mängu algus. Eks Prometeil on meie vastu keeruline keskenduda. Hooaja lõikes meie poolt üks ilusamaid mänge,“ tõdes Tarva vedaja Arnu Lippasaar peale kohtumist.

Tarvas näitas Rakvere Spordihallis toimunud matši avaminuteil nimekatele vastastele tõepoolest hambaid. Renato Lindmetsa kaugvise viis kolm minutit enne avaveerandi lõppu võõrustajad 23:19 juhtima, ent see jäi pikaks ajaks ainsaks õnnestumiseks. Tarvas teenis taas punktilisa teise veerandi kolmandal minutil, kuid selleks ajaks olid külalised visanud järjest 18 vastuseta punkti.

Kuid sellest Tarva vaim ei murdunud. Esimesel poolajal tosinast viskest seitse sopsanud ja 19 punkti visanud noore sloveeni Jan Razdevseki eestvedamisel püsisid läänevirumaalased löögiulatuses ning pikemale puhkusele läks Tarvas 42:53 kaotusseisus.

Kuid riietusruumist naastes tegi Prometei sotid kiirelt selgeks. Ukraina klubi tegi teise poolaja alguses 13:0 vahespurdi ja vahe kärises peagi 30 silmani. Prometei oli kolmanda veerandaja järel peal 78:53 ning võitis matši 95:66.

Tarva parimana tõi teisel poolajal pikalt nulli olnud Razdevsek 25 punkti. Sloveen oli lähedal kolmikduublile, sest ta arvele jäi ka 11 lauapalli ja kaheksa korvisöötu, ent samas tegi 22-aastane mängujuht lausa kümme pallikaotust. Neli kaugviset sopsanud Erik Kaasik toetas sloveeni 14 silmaga. Prometeil jagunesid punktid väga võrdselt, edukamatena tõid Gian Clavell ja Ondrej Balvin 14.

Eurosarjas tulemuse tegemist silmas pidades komplekteeritud Prometeil on Eesti-Läti liigas võitnud 16 mängu ja kaotanud ühe. Tarval on 14-st matšist kirjas üks võit.

„Mängime vastavalt võimalustele,“ lausus Lippasaar, kelle sõnul Tarva klubi kuhugi kadumas pole. „Laome vundamenti edaspidiseks. Paraku on praegu nii. Tuleb publiku ja toetajate käest andeks paluda, et sel hooajal on nii. Küll saame veel mõne võidu, iseküsimus, kas ja kuhu me sellega purjetame.“