Kohtumise järel oli Arsenali peatreener Mikel Arteta maruvihane, kuna tema hinnangul jäi neile andmata kaks penaltit. Viimastel minutitel tekkis isegi Arteta ja Newcastle’i juhendaja Eddie Howe vahel kerge sõnasõda.

Arteta ei olnud rahul olukordadega, kus Dan Burn tõmbas särgist Gabrieli ja matši lõpus tabas Granit Xhaka tsenderdus Jacob Murphy kätt. Kohtuniku Andy Madley vile aga vaikis mõlemas olukorras ning lisaks ei sekkunud ka VAR.

„On olukorrad, mis ei ole penaltid ja on olukorrad, mis on penaltid. Need olid mõlemad penaltid,“ teatas Arteta kohtumise järel.

Kindla võidu teenis samal ajal Manchester United, kes alistas koduväljakul Bournemouthi 3:0. Skoori avas 23. minutil Casemiro. 49. minutil suurendas eduseisu Luke Shaw ja lõpptulemuse vormistas 86. minutil Marcus Rashford.

Kohtumine oli aga õnnetu Unitedi poolkaitsja Donny van de Beeki jaoks. Sel hooajal alles teistkordselt algkoosseisu pääsenud mees pidi avapoolaja lisaminutitel ränga põlvevigastuse tõttu pisarates väljakult lahkuma.

„Peame ootama 24 tundi, kuid olukord paistab halb,“ tunnistas matši järel Unitedi peatreener Erik ten Hag.

Lisaks tundsid võidurõõmu Fulham ja Brighton & Hove Albion. Fulham alistas võõrsil Leicester City 1:0 ning Brighton mängis Evertoni üle 4:1.

Arsenal on 44 punktiga jätkuvalt tabeliliidriks. Ühe mängu vähem pidanud Manchester City on 36-ga teine. Arsenaliga võrreldes ühe matši enam pidanud Newcastle on 35-ga kolmas. Manchester United on samuti 35 punktiga neljas.