26-aastane ja 185 cm pikkune Mitchell viskas esimesel veerandil viis, teisel 11, kolmandal 24, neljandal 18 ja lisaajal 13 punkti.

Väljakult 34 viskest 22 ja vabaviskeid 25-st 20 tabanud Mitchell ei piirdunud ainult meeletu skoorimisega, vaid tegi igati mitmekülgse mängu. Ta võttis kaheksa lauapalli ja andis oma karjääri rekordit kordavad 11 korvisöötu.

„Meile pakuti täna läbi aegade üht parimat esitust korvpalliplatsil. Kõik, mida ta tegi, oli võiduks vajalik. Donovan pole ennast kunagi võistkonnast kõrgemale asetanud. Kuidas ei saa sellise kuti poolt olla? Täna ütlesin teistele, et tulge lihtsalt eest ära,“ vahendas ESPN Cavaliersi peatreeneri J.B. Bickerstaffi sõnu.

Cavaliers oli enamiku mängust suures, kuni 21-punktilises kaotusseisus. Lisaajale viis kohtumise just Mitchelli korv, mille ta tõi pärast meelega mööda visatud vabaviset.

„Olen sõnatu. Kõige tähtsam, et suutsin seda teha raskes mängus, kus me tulime tagasi. Täiesti pöörane,“ rääkis Mitchell.

Pärast 2006. aastat, kui Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) viskas 81 punkti, polnud NBA-s keegi üle 70 punkti visanud. Liidrikohta hoidis selles arvestuses 2017. aastast Devin Booker (Phoenix Suns). Nüüd tõusis Mitchell kõigi aegade ühe mängu punktide edetabelis Bookerist ühe pügala võrra kõrgemale.

NBA rekordit hoiab 100 punktiga Wilt Chamberlain. Ta viskas üle 70 punkti koguni kuuel korral. Lisaks on enam kui 70-punktilise mängu kirja saanud David Thompson (73), David Robinson (71) ja Elgin Baylor (71).

Suur viskeõhtu oli ka Golden State Warriorsi ässal Klay Thompsonil, kes viskas kodusaalis Atlanta Hawksi vastu 54 punkti. Warriors võitis mängu pärast teist lisaaega 143 : 141. Võiduvise läks viimasel sekundil Kevon Looney arvele, kes lükkas korvi alt sisse enda möödaläinud ürituse.

Thompson tabas väljakult 39 viskest 21, sealhulgas 21 kolmesest 10.

Warriors - Hawksi videokokkuvõte: