Hinnanguliselt kiirusega 40–50 km/h liikunud masin tabas Mihkelsit küljepeegliga, tekitades alaselga sügava lõikehaava. Rattur langes asfaldile ja oigas valust. Auto peatus. Välja astunud mees tundis huvi ainult auto küljepeegli vastu, mis oli kokkupõrkes purunenud. Mihkelsi sõnul tuli autojuht tema juurde alles siis, kui tahtis kindlustuspaberile allkirja.

„Ta tuleb, ajab mu alla, ütleb, et enda süü, kuna tema vaatab vaid ette, mitte kõrvale, ning viskab mulle nina alla kindlustuspaberi, et kirjutaksin sinna nime ja allkirja. Ei mingit süütunnet ega inimlikkust. Ma olin autojuhi jaoks tühi koht. Haige suhtumine. Täiesti jabur,“ on 19-aastane tulevikutäht toimunust häiritud.

Juhtunut sattus pealt nägema perekond, kes kiirelt reageeris ja kiirabi kutsus.

Mõni aeg hiljem tuli ka politsei, kuid selleks ajaks oli Škoda sündmuspaigalt lahkunud. Auto numbrimärk oli eelnevalt aga fikseeritud ning sellest anti politseile teada. Suur abi oli koos Madis Mihkelsiga treeningul viibinud Andre Roosist, kes loovutas sõbrale soojad riided ning aitas sündmuspaigalt ära viia varustuse.

Mihkels peab lähipäevil minema politseisse ütlusi andma ning haavadest paranema.

Täiendatud kell 11.55 Tartu politseijaoskonna menetlustalituse juhi Timo Reinthali kommentaariga, mis saabus vastuseks Delfi päringule:

„2. jaanuaril kell 15.45 sai politsei teate, et Tartus Kasesalu tänaval juhtus õnnetus sõiduauto ja ratturi vahel, mille käigus sai rattur viga ja ta viidi esmaabi andmiseks traumapunkti. Politsei selgitas, et Škoda roolis oli vanem härrasmees, kes ei lahkunud kohe sündmuskohalt, vaid oli kohapeal kiirabi saabumiseni.

Et autojuhi ja ratturi ütlused juhtunu osas on vastuolulised, alustas politsei avarii üksikasjade selgitamiseks menetlust. Uurimises ilmneb täpsemalt, mis ja kuidas juhtus. Kas, keda ja kuidas juhtunu pärast vastutusele võetakse, selgub samuti siis, kui uurimine on läbi viidud ja süüdlane selge. Kui keegi juhtus õnnetust pealt nägema, palub politsei sellest kindlasti teada anda.“