20-aastane Zheng ja jõululaupäeval 27. sünnipäeva tähistanud Kontaveit kohtuvad tenniseväljakul esmakordselt. Dubai näidisturniirilt viimasel hetkel tervislikel põhjustel loobuma pidanud Kontaveit on Austraalias juba mitmeid päevi harjutanud. Tema Instagrami kontolt on näha olnud, et muu hulgas on ta treeninud koos rumeenlanna Sorana Cirsteaga.

Zhengi edetabelikoht tõusis 2022. aastal 126. realt 25. kohale. 2021. aasta alguses oli ta veel maailma 290. reket.

2022. aastast on Zhengil ette näidata mitmeid häid võite: sügisel näiteks Tokyo WTA 500 turniiril Paula Badosa, US Openi avaringis Jelena Ostapenko, Toronto WTA 1000 turniiril Ons Jabeuri ja Bianca Andreescu, Wimbledoni avaringis Sloane Stephensi ning French Openi teises ringis Simona Halepi üle.

Kontaveiti ja Zhengi kohtumise võitja läheb teises ringis ehk 16 parema seas vastamisi kas valgevenelanna Viktoria Azarenka (WTA 26.) või kvalifikatsioonist läbi tulnud ukrainlanna Anhelina Kalininaga (WTA 39.).

Kontaveiti tabeliveerandis sündis juba ka esimene suurem üllatus, kui avaringi matši järel pidi reketid pakkima kolmandana asetatud venelanna Darja Kasatkina, kes jäi kolmes setis alla 18-aastasele tšehhitarile Linda Noskovale (WTA 102.) 3 : 6, 7 : 6 (2), 3 : 6. Kontaveit ja tema endine paarismängupartner Kasatkina oleksid võinud kohtuda veerandfinaalis.

Aasta esimesel päeval alustas Adelaide'i turniiri Kaia Kanepi (WTA 32.), kes alistas avaringis valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 30.) 4 : 6, 6 : 1, 6 : 4 ja kohtub teises ringis kas kaheksandana asetatud venelanna Ekaterina Alexandrova (WTA 19.) või tšehhitari Marketa Vondrousovaga (WTA 92.), kes peavad oma avaringi matši täna.

Seega võib oodata, et Kanepi teise ringi mäng leiab aset Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva.