Nimelt andis Moskva Spartak teada, et 57-aastane Barkov hakkab klubis tööle noortetreenerina.

Lõuna-Siberis Novosibirskis sündinud Barkov on Soome hokiliiga legend, kes aastatel 1994 kuni 2004 osales 518 põhihooaja mängus ja kogus neis 416 (135+281) punkti. 2003. aastal võitis ta Tampere Tappara meeskonnaga Soome meistritiitli. Venemaa koondise särgis mängis ta 1992., 1997. ja 1999. aasta MM-idel.

Sportlaskarjääri järel on ta töötanud treeneri või peatreenerina Tapparas, Magnitogorski Metallurgis, Kaasani AK Barsis, Habarovski Amuris, Pekingi ORG noortemeeskonnas ja Togliatti Ladas.

Eesti U20 noortekoondis sai tema käe all MM-i I divisjoni B-grupi turniiril Jaapani, Ukraina, Itaalia ja Poola järel ning Lõuna-Korea ees neljanda koha.

Barkov andis hiljuti ka Soome väljaandele Ilta-Sanomat pikema intervjuu, kus kurtis, et hoki pole Eestis kuigi populaarne: „Hoki pole Eestis väga professionaalne. On üksikuid mängijaid, kellel on potentsiaali, aga nad ei taha saada hokimängijateks, sest millestki peab elama ja kuskilt raha saama. Hoki pole Eestis äri, see on lihtsalt hobi. Vaid paar üksikut mängijat üritavad liigades nagu Läti ja Poola raha teenida.“

Lisaks uuriti Barkovilt arvamust Ukraina sõja kohta. „Ma ei taha minna sel teemal süvitsi, aga ma olen kõigi maailmas toimuvate sõdade vastu. See on halb asi. Ma tahan maailmale parimat. Poliitikute ülesanne on need probleemid lahendada,“ rääkis Barkov.

Jaga
Kommentaarid