Artikkel ilmub Delfi Meedia ja EOK korraldatud ning 31. detsembril lõppenud spordi arvamuslugude konkursi „Sportlane, treener ja toetav keskkond“ raames.

Lapsevanemate ja ühiskonnana võiksime ühiselt mõelda hoovi- ja koolispordi tagasi toomisele. Ettevõtjatena peaksime veelgi enam võtma südameasjaks spordiharrastuse ja tippspordi toetamise. Kogukonnana suunama mõtted ja tegevused järgmiste põlvkondade treenerite ja spordientusiastide kasvatamisele, kellel oleks huvi ja motivatsiooni. Sportlaste vaimse tervise väärtustamine peaks olema meie kõigi ühine huvi.

Pean ennast täiesti tavaliseks spordihuviliseks inimeseks. Proovin anda vaimsele pingele vaheldust (enam-vähem) regulaarse füüsilise aktiivsusega, elan kaasa Eesti sportlaste õnnestumistele, ettevõtjana toetan Eesti tippsporti ja isana suunan oma lapsi sporti nautima. Paraku hakkab viimase puhul teravalt silma Eesti laste ülekaalulisus ja kesised liikumisharjumised.

Olen üles kasvanud 90ndatel, mis automaatselt tähendas, et veetsin lugematu arv tunde hoovis naabripoiste ja -tüdrukutega kulli ja ukakat mängides. Trenni pidin minema ise bussiga või jala. Sellest, et vanemad mu autoga treeningsaali ette viivad ja sealt koju, võisin vaid unistada.