Laupäeval läbisid suusatajad Val Müstairis 1,5 kilomeetrise vabatehnika sprindi, mille tulemuste põhjal starditi täna 10 km klassikastiilis jälitussõidule.

Jälituses pudenesid sprindi parimad Nadine Fändrich ja Maja Dahlqvist kiirelt esimeste seast. Poolel võistlusmaal oli ees viiepealine juhtgrupp, kuhu kuulusid rootslanna Frida Karsson, 12. kohalt vägeva tõusu teinud soomlanna Kerttu Niskanen ning norralannad Anne Kjersti Kalvaa, Lotta Udnes Weng ja Tiril Udnes Weng. Järgmine suurem grupp kaotas viisikule enam kui poole minutiga.

Finišisirgel oli teravaima jalaga MK-sarja üldliider Tiril Udnes Weng, kes võitis karjääri esimese MK-etapi. Teine oli Karlsson (+0,5), kolmas Niskanen (+1,5), neljas Kalvaa (+1,9). Lõpu eel kustunud Lotta Udnes Weng leppis viienda kohaga (+21,8), esikuuiku lõpetas sakslanna Katharina Henning (41,9). Väga liimist lahti oli jätkuvalt MK-sarja teine naine Jessie Digginis, kes jäi parimatest maha enam kui kahe minutiga ja oli 30.

„Väga raske sõit, allamäge olid Fridal väga head suusad ja jäin temast mõne sekundiga maha. Üritasin end tagasi hoida, sest sellisel kõrgusel on oht sõita punasesse,“ tõdes tuuri üldliidriks tõusnud Tiril Udnes. Sealjuures tegu oli sel hooajal norralannade esimese võiduga.

Eestlannad Tour de Ski stardis pole. Tuur jätkub Saksamaal Oberstdorfis, üldvõitja selgub 8. jaanuaril Val di Fiemmes.