Maailma tipptennisistid valmistuvad maakera kuklapoolel 16. jaanuaril algavad Austraalia lahtiste suure slämmi turniiriks. Eestlannad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi alustavad kalendriaastat Adelaide International 1 turniiril. Esimesena tuli neist väljakule 37-aastane Kanepi, kes kohtus endast üheksa aastat noorema Sasnovitšiga. Naised olid omavahel kohtunud varem korra, kui 2015. aastal Marseille's võitis Sasnovitš liivaväljakul 6:3, 5:7, 6:2.

Adelaide's toimusid avaseti otsustavad sündmused seisul 3:3, kus valgevenelanna teenis kaks murdepalli, millest kasutas teise. Kuna Sasnovitš hoidis oma pallingugeime kindlalt, siis võitis ta esimese seti 6:4. Teine sett kuulus omakorda Kanepile. Eestlanna lõi enda pallingutel lausa viis serviässa ja samal ajal kasutas ta ära mõlemad murdepallid, mis tähendas veenvat 6:1 võitu.

Kolmas sett oli oma olemuselt kõige tasavägisem. Seisult 1:1 teenis Kanepi maratongeimis murde, aga oma järgmises pallingugeimis ei teeninud ta punktigi ja sett oli taas tasa. Seisult 3:3 tegi eestlanna järjekordse murde ning nii asus ta peagi pallima matšivõidu eest. Ehkki 15:40 kaotusseisus oli vastasel kaks murdepalli, siis need suutis Kanepi ära hoida ning meie reketitaltsutaja võitis lõpuks kaks tundi ja neli minutit kestnud matši otsustava seti 6:4.

Kanepi kohtub järgmises voorus venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 19.) ja tšehhitar Markéta Vondroušová (WTA 92.) vahelise matši võitjaga. Anett Kontaveit (WTA 17.) tuleb väljakule Eesti aja järgi eeloleval ööl, tema esimese ringi vastane on noor hiinlanna Qinwen Zheng (WTA 20.).