Vinicius Junior pidi esimeses liigamängus peale MM-finaalturniiri taluma rassistlikke mõnitusi, kui ta kohtumise 88. minutil Luka Modrici vastu pingile vahetati.

Sotsiaalmeedias ringleb video, millelt on näha, kuidas brasiillane väljakult lahkudes värava tagant Valladolidi fännide eest mööda jalutab ning viimased teda ahvihäälitsustega „tervitavad“. Samuti visati ründaja suunas mingi ese, mille ta vihaga fännide poole tagasi virutas.

Vinicius Junior langes rassismi ohvriks ka septembris, kui temaga käitusid inetult linnarivaali Madridi Atletico fännid. Vaid mõned päevad enne seda skandaali ütles jalgpalliagent Pedro Bravo Hispaania televisioonis, et Vinicius Junior „peaks lõpetama ahvina käitumise“, viidates brasiillase väravatähistustantsule nädal varem peetud mängus Mallorca vastu, kirjutab Daily Mail.

Bravo vabandas hiljem, öeldes, et ei tahtnud oma kommentaaridega Vinicius Juniori solvata. Brasiillane sai toetusavaldusi muu hulgas ka oma koondisekaaslaselt Neymarilt, kes julgustas teda ka edaspidi värava löömist tantsuga tähistama.

Hispaania kõrgliiga mõistis Real - Atletico mängu eel aset leidnud rassismijuhtumid (fännid karjusid „Vinicius on ahv“ ja hoidsid õhus rassistliku alatooniga nukku) hukka ja lubas pahategijate kinni nabimiseks koostööd teha politseiga, kuid detsembris tuli uudis, et Hispaania prokurör ei leidnud rassistlikes hüüetes kuriteo tunnuseid, kuna need kestsid vaid mõned sekundid ja hüüti välja olukorras, kus „atmosfäär oli tulisest rivaliteedist pingeline“.

Real võitis eilse mängu Karim Benzema 83. ja 89. minuti väravatest 2 : 0, esimene neist oli penalti. 82. minutist alates mängis kodumeeskond arvulises vähemuses, sest platsilt oli minema saadetud ründaja Sergio Leon.

15 vooru järel hoiab Madridi Real LaLiga tabelis 38 punktiga teist kohta. Liidrina jätkab jooksvas tabelis FC Barcelona, kes kohtub hetkel kodus Espanyoliga, juhtides 50 minuti järel 1 : 0. Andreas Christenseni söödust avas 7. minutil skoori Marcos Alonso. Atletico jääb kolmandana Realist maha juba 11 punktiga.