Nagu ilmselt juba isegi aru olete saanud, pole Delfi „Aasta sportlaste“ valiku taga mingit suurt žüriid, vaid tegemist on iga kirjutaja subjektiivse seisukohaga. Seega, kui vaja, pekske mind, mitte kogu toimetust!

Kuldne Kristjan võib olla Janek Õiglase käes - igati välja teenitud, müts maha! -, kuid aasta meessportlane oli siiski Ott Tänak, maailmameistrivõistluste hõbe autorallis. Karjääri paremuselt teine hooaeg WRC sarjas, kolm rallivõitu: Sardiinia, Soome ja Belgia. Ning veel viis poodiumikohta: Horvaatias teine, Eestis kolmas, Kreekas teine, Uus-Meremaal kolmas ja Jaapanis teine. Eesti vaieldamatult jälgituma sportlase mitteametlikust tiitlist rääkimata... Aga isegi seda asjaolu arvesse võtmata lõppude lõpuks korralik tulemus.

Ei ole siinkirjutaja eesmärk hakata põhjendama, miks Tänak, mitte Õiglane, miks autoralli MM-hõbe, mitte kümnevõistluse EM-pronks. Alad, millega mehed tegelevad, ei saaks teineteisest rohkem erineda. Konkurentsi ja maailma tippu jõudmise loogikate erinevusest pole samuti mõtet rääkida. Lepime kokku, et siga ja kägu.