Eesti aasta naissportlase valimisel vaid ühe punktiga Kelly Sildarule kaotanud Kontaveit (WTA 17.) kohtub avaringis Qinwen Zhengiga (WTA 28.).

Tegemist on 20-aastase hiinlannaga, kes sai möödunud hooajal mitmeid häid võite: sügisel näiteks Tokyo WTA 500 turniiril Paula Badosa, US Openi avaringis Jelena Ostapenko, Toronto WTA 1000 turniiril Ons Jabeuri ja Bianca Andreescu, Wimbledoni avaringis Sloane Stephensi ning French Openi teises ringis Simona Halepi üle.

Zhengi edetabelikoht tõusis 2022. aastal 126. realt 25. kohale. 2021. aasta alguses oli ta veel maailma 290. reket. Kontaveidiga Zheng veel kunagi kohtunud pole.

Kontaveidi ja Zhengi kohtumise võitja läheb teises ringis ehk 16 parema seas vastamisi kas valgevenelanna Viktoria Azarenka (WTA 26.) või ühe kvalifikatsiooni läbinud mängijaga. Kontaveidi potentsiaalsetest veerandfinaali vastastest on kõrgeima asetusega kolmandana paigutatud venelanna Darja Kasatkina (WTA 8.).

2022. aastal esimest korda pärast kaheksat aastat tagasi TOP 30 sekka tõusnud ja Australian Openil veerandfinaali jõudnud Kanepi (praegu WTA 32.) alustab Adelaide'is valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 30.) vastu.

Naised on kohtunud vaid korra, 2015. aasta 1. juunil Marseille's, kui Sasnovitš võitis liivaväljakul esimese ringi matši 6 : 3, 5 : 7, 6 : 2.

Teises ringis võib Kanepi kohtuda kas tšehhitari Marketa Vondrousova või venelanna Ekaterina Alexandrovaga (WTA 19.). Potentsiaalne veerandfinaali vastane on Kanepil „vana tuttav“ Arina Sabalenka (WTA 5.), kellega ta kohtus nii selle aasta Australian Openil kui ka US Openil.

Kõrgeim paigutus on Adelaide'is tuneeslannal Jabeuril. Kaheksa asetatud mängija sekka mahtusid veel Sabalenka, Kasatkina, venelanna Veronika Kudermetova, ameeriklanna Danielle Collins, Kontaveit, Ostapenko ja Alexandrova. Avaringis on vabad vaid kaks esimest paigutust.