BBC väitel peeti 36-aastane Tate neljapäeval Bukarestis kinni koos venna Tristaniga. Ametivõimude sõnul said mehed kahtlustuse inimkaubanduses, vägistamises ja organiseeritud kuritegeliku rühmituse moodustamises.

USA-s sündinud ja Inglismaal üles kasvanud Tate on enda sõnul kikkpoksi neljakordne maailmameister, kes hoidis enda omanduses ISKA-vööd. Kokku võitis ta 52-st matšist 43. Kuid veelgi kuulsamaks sai ta peale sportlaskarjääri lõppu, kui ta osales 2016. aastal saates Big Brother.

Toona lõi ta väidetavalt saates osalenud naist vööga, ent mehe enda sõnul monteeriti klipp selliselt kokku, et juhtunust jääks vale mulje. Kuulsaks saanud mees kogus seejärel oma vastuoluliste vaadetega tuntust sotsiaalmeedias, kus ta propageeris ülimaskuliinset ja üliluksuslikku elustiili. Samal ajal kriitikud süüdistasid teda naiste vihkamises.

Instagramist, kus tal oli ligi 5 miljonit jälgijat, sai ta keelu, mistap nüüd möllab Tate teistel platvormidel. Enne sel nädalal vahi alla sattumist sattus ta valgusvihku sõnasõjaga, kus teine osapool oli kliimaaktivist Greta Thunberg. Tate tegi säutsu, kus ta suurustas oma luksusautode pargiga.

„Tere, Greta Thunberg. Mul on 33 autot. Minu Bugattil on 8-liitrine neljarealine turbo. Minu KAHEL Ferrari 812 masinal on 6,5-liitrised V12 mootorid. See on alles algus,“ säutsus Tate, kes palus rootslannalt e-posti aadressi, kuhu ta saaks saata täieliku nimekirja oma autokollektsioonist.

Thunberg vastas hiljem talle hiljem: „Jah, palun valgustage mind. Saatke mulle meiliaadressile smalld***energy@getalife.com.“ (Eesti keeles oleks äkki hea tõlge: mulonväikepeenis@otsiendaleelu.com - E.K.)

Seepeale vastas Tate Thunbergi kritiseeriva videoga, kus ta oli hommikumantlis, suitsetas sigarit ja suunamudija ees olid pitsakarbid. Sotsiaalmeedias ringlevad spekulatsioonid, et Rumeenia politseil õnnestus tänu pitsakarpidele tuvastada Tate'i asukoht, ent BBC sõnul ei vasta see tõele.

Süüdistused on karmid. „Neli kahtlusalust on meie hinnangul loonud organiseeritud kuritegeliku rühmituse, mille eesmärk on naiste värbamine, majutamine ja ekspluateerimine, kus neid sunniti tasu eest looma pornograafilist sisu,“ vahendab Reuters prokuröride sõnu.

Kaks venda keeldusid neljapäeval kommentaaridest. Kui esialgu peeti mehed kinni 24 tunniks, siis Rumeenia ametivõimude sõnul on Tate'id ja kaks rumeenlasest kahtlusalust vahi all veel 30 päeva.