Letrosooli kasutatakse tavaliselt rinnavähi ravi ajal östrogeeni blokeerimiseks, kuid samal ajal aitab aine suurendada testosterooni tootmist, sestap on sportlastel selle kasutamine keelatud. 29-aastane Aerts avalikustas neljapäeva hommikul peetud pressikonverentsil, et positiivse tulemuseni viidud proov võeti temalt poolteist nädalat enne hooaja esimest MK-etappi. Kuigi hetkel ei ole UCI veel võistluskeeldu belglasele määranud, siis kõrvaldas ta end jõuproovidelt ise, et keskenduda enda süütuse tõestamisele, kirjutab Eesti jalgratturite liit.

„Pean maailmale rääkima midagi, mida ma tegelikult ei taha,“ alustas Aerts sõnavõttu pressikonverentsil. „Kahjuks sain UCI-lt kirja, mida ei taha keegi kunagi saada. Kaheaastane võistluskeeld on väga karm karistus. Liiga karm inimese jaoks, kes saab kindlalt öelda, et ta ei ole keelatud aineid kasutanud. Teen endast kõik oleneva, et oma süütust tõestada.“

Aerts loodab halba analüütilist leidu ümber lükata juustest tehtava analüüsiga, mida ta pole lõiganud alates hetkest, mil ta positiivsest proovist teada sai. Praeguse seisuga peaks Aertsi võistluskeeld läbi saama 15. veebruaril 2024.