Kolmekordne maailmameister

Neil, kes peavad Pelet läbi aegade parimaks jalgpalluriks, on kaalukas argument. Ta on ainus inimene, kes on võitnud kolm jalgpalli MM-tiitlit (1958, 1962, 1970). Üks rohkem kui Lionel Messil ja Diego Maradonal kokku.

Kas keegi suudab samale pulgale tõusta? Praegused staarid on parimal juhul ühe tiitli peal. Kahekordsed tšempionid on karjääri lõpetanud kas ammu (Brasiilia Ronaldo ja Cafu) või väga ammu. Kõige loogilisem kandidaat oleks Kylian Mbappe, kes sai äsja 24-aastaseks. 2018. aastast on tal Prantsusmaaga juba tiitel all ja pole näha, et koondist ootaks ees mõõn, sest talentide juurdekasvu poolest ollakse maailmas esirinnas.

Noorim maailmameister

Pele jõudis jalgpallimaailma ihaldatuima saavutuseni kõigest 17 aasta ja 249 päeva vanuselt. Tänapäeval näeb tippkoondistes nii noori mängijaid haruharva. Ning Pele oli juba siis Brasiilia koondise liider - ta lõi 1958. aasta MM-il kokku kuus ja Rootsi vastu tulemusega 5:2 võidetud finaalis kaks väravat.

Pele 1958. aasta MM-il.

Sama MM-i poolfinaalis kostitas Pele Prantsusmaad kolme väravaga. Ta on siiani noorim jalgpallur, kes on MM-finaalturniiril kübaratriki teinud.

Brasiilia koondises debüteeris Pele 16 aasta ja üheksa kuu vanusena ja lõi kohe värava.

Kübaratrikkide meister

Karjääri jooksul lõi Pele koguni 92 korral ühes mängus kolm väravat. Selle arvuni pole hiljem jõudnud keegi.

Kaks korda üle 100 tabamuse

FIFA andmetel lõi Pele 1959. aastal 127 väravat ja 1961. aastal 110 väravat. Ülejäänud jalgpallitähed on sellistest numbritest kaugel maas.

Mitte ainult värava-, vaid ka söödukuningas

FIFA ja Guinnessi rekordite raamat peavad Pelet läbi aegade kõige rohkem väravaid löönud jalgpalluriks. Arvestatud on ka sõpruskohtumisi ja noortekoondiste mänge. 1363 matši jooksul sai ta kirja 1279 tabamust.

Pele ei ahnitsenud kõiki väravaid endale, vaid jagas hea meelega palli kaaslastega. MM-finaalturniiridel on tema arvel kümme söötu, millest kuus tulid 1970. aastal. Järgmised on kaheksa söödu peal.