Austraalia kuulub esmakordselt toimuval United Cupil D-alagruppi koos Hispaania ja Suurbritanniaga. Koondisesse pidi kuuluma ka tänavune Wimbledoni finalist Kyrgios, aga ta loobus viimasel hetkel võistlusest.

Austraalia koondis sai sellest teada kümmekond minutit enne kolmapäevast pressikonverentsi. Eurospordi teatel on ilmselt loobumise põhjuseks pahkluu vigastus, millega Kyrgios on viimasel ajal hädas olnud. Nimekirjast mahavõtmine tuli portaali teatel siiski kaasmaalastele üllatusena.

Tiimi kapten Samantha Stosur (WTA 114.) Kyrgiosest pressikonverentsil pikemalt ei rääkinud. „Ma ei hakka Nicki eest rääkima, selle ülesande jätan talle. Saime sellest kümme minutit tagasi teada, loomulikult on see uudis meie jaoks,“ rääkis 2011. aasta US Openi võitja kolmapäeval ajakirjanikele.

„Mis puudutab meie koondise mehi, siis oleme jätkuvalt heades kätes. Ma ei muretse, et meie võimalused on nüüd vähenenud,“ lisas ta. „Anname endast kõik ja proovime turniiri võita.“

Austraalia koondise meeste esinumber on nüüd austraallane Alex de Minaur (ATP 24.). Austraalia koondisesse kuuluvad veel Jason Kubler, Alja Tomljanovic, Zoe Hives, Thanasi Kokkinakis, Maddison Inglis, John Peers ja lisaks Stosurile on kapten kahekordne suure slämmi võitja Lleyton Hewitt.

Esmakordselt toimuv United Cup on riikidevaheline võistkondlik turniir, kus on kokku kuus kolmeliikmelist alagruppi. Igas matšis toimub kaks meeste ja naiste üksikmängu, lisaks ka segapaarismäng.

Võistlused toimuvad Brisbane'is, Perthis ja Sydneys. Ühtlasi on tegu esimese segavõistkondliku rahvusvahelise turniiriga, kus nii ATP kui WTA tabelisse saavad mängijad punkte teenida.

United Cupi alagrupid:

A-grupp: Kreeka, Belgia, Bulgaaria

B-grupp: Poola, Šveits, Kasahstan

C-grupp: USA, Saksamaa, Tšehhi

D-grupp: Hispaania, Austraalia, Suurbritannia

E-grupp: Itaalia, Brasiilia, Norra

F-grupp: Prantsusmaa, Horvaatia, Argentina

Vahegrupis kohtuvad omavahel A- ja F-grupi võitjad, B- ja E-alagrupi esimesed ning C- ja D-grupi parimad koondised. Poolfinaali pääseb iga vastasseisu võitja, lisaks kuue koondise peale parima üldskooriga kaotanud võistkond. Poolfinaalid on kavas 6. - 7. jaanuarini, turniiri võitja selgub 8. jaanuaril.