Thierry Neuville ja Hyundai Motorsport käivad kokku nagu sukk ja saabas, sest meeskond liitus rallikaravaniga 2014. aastal ning alates sellest ajast on nende ühes masinas istunud Belgia piloot. Nii on Neuville'l tiimis üsna suur sõnaõigus – ääriveeri vihjas sellele ka Hyundaist lahkunud Ott Tänak.

Eestlase asendajaks palgati Esapekka Lappi, kes proovib Neuville'i osas hoida avatud meelt. „Kuna me pole kunagi sõitnud samas meeskonnas, siis meil pole lähedasi suhteid. Aga tõesti, tema kohta liigub igasuguseid arvamusi ja ilmselt olen enam kuulnud negatiivseid arvamusi,“ lausus 31-aastane põhjanaaber portaalile Rallit.fi.

Lappi tegi hiljuti Hyundai i20 rallimasinaga esimesed testid ning temal polnud auto käitumise osas ühtegi paha sõna. Samuti annab ta võimaluse Neuville'ile.

„Sa pead sellistele olukordadele vastu minema lahtiste kaartide ja avatud meelega, sest mul pole tema tiimikaaslaseks olemise kogemust. Pean kõigepealt andma võimaluse ja vältima eelarvamusi. Näis, kuidas asi toimima hakkab,“ jätkas Lappi.

Möödunud hooajal Toyotaga osadel etappidel kaasa löönud Lappi saab uuel aastal Hyundai Rally1 masina enda käsutusse igal MM-rallil, neist esimene toimub jaanuari keskel Monte Carlos.