Baskonia sõitis teisipäeval Lugo linna, kus neid võõrustas kohalik Breogan. Külalised alustasid kohtumist suurepäraselt, sest nad võitsid avaveerandi 25:13 ja pikemale puhkusele mindi 41:32 eduseisus. Ehkki kolmandal veerandil jõudsid võõrustajad maa-ala kaitse abil löögiulatusse, siis neljandal neljandikul oli kindlam Baskonia meeskond, kes võitis matši 86:77. Sealjuures otsustaval veerandil toitis hästi Darius Thompsoni ja Maik-Kalev Kotsari omavaheline koostöö, mistap Breogani mängijad tegid eestlase vastu kiirelt täis võistkondlikud vead.

Eesti koondise keskmängija Kotsar alustas kohtumist pingilt, kuid lõpuks teenis 211 cm pikkune vägilane 21 minutit. Selle aja jooksul tõi ta seitse punkti (visked platsilt 1/3 ja vabaviskejoonelt 5/7), võttis maha viis lauda ja andis ühe korvisöödu. Natuke üle kolme minuti platsil rassinud Sander Raieste ühtegi märget statistikasse kirja ei saanud. Baskoniat vedas mängujuht Thompson, kelle arvele jäi 15 punkti ja seitse korvisöötu.

Baskonia on alates novembri lõpust võitnud kümme järjestikust mängu, millest pooled on tulnud Euroliigas ja pooled Hispaania liigas. Kahe eestlase koduklubi on võitnud ACB liigas 13-st mängust kümme, millega nad on samal pulgal sarja juhtiva Madridi Realiga. Tõsi, pealinlastel on üks kohtumine vähem peetud. Matthias Tassi meeskond Manresa on liiga punane latern.

Itaalia kõrgliigas kaotas Joonas Riismaa koduklubi Brindisi esmaspäeval kodus 71:75 Scafati Givovale. 20-aastane eestlane tegi taas sümpaatse partii, sest 20 minuti jooksul tõi kaheksa punkti ja võttis maha seitse lauapalli.

Mikk Jurkatamme tööandja Treviso alistas 95:90 Tortona, Kaspar Treieri leivaisa Sassari jäi 76:86 alla Veneziale. Esimene neist ei saanud kolme minutiga kätt valgeks ja teine polnud sootuks koosseisus. Nii Brindisi kui Sassari on võitnud viis ja kaotanud seitse mängu, millega nad jäävad täpselt play-offi joone alla.