Venemaa murdmaasuusatajad ei tohi rahvusvahelistest võistlustest osa võtta, mistap nad võtavad mõõtu isekeskis. Selle hooaja jooksul on olümpiavõitjate Aleksandr Bolšunovi ja Sergei Ustjugovi vahele tekkinud palju paksu verd.

Pinged said alguse Tšussovoi etapil, kus hooaja avavõistluse vahele jätnud Ustjugov võitis uisusprindi ja hiljem intervjuus hõõrus seda kaotajatele nina peale: te nimetasite mind kotikuks, kes on nüüd kotik? Bolšunov torises siis vastu, et temasugune kotik on mitmekordne olümpiavõitja. Järgmisel etapil Kirovo-Tšepetskis said nad kokku klassikasprindis ja mahtusid vaevu koos rajale ära.

Kuid sel nädalal läksid suhted lõplikult särisema. Krasnogorski etapil oli kavas nii klassika- kui ka uisusprint. Esimese finaalis sõitis Bolšunov Ustjugovi karpi, mille tõttu too jäi sisuliselt seisma ja poodiumilt välja. Võistluse järel polnud Ustjugov nõus konkurendiga kätt suruma. Tema arust olevat Bolšunov teist sõitu järjest kasutanud räpaseid võtteid ning temal polevat üldse enam tuju lumele tulla.

Pärast puhkepäeva vedas Ustjugov end siiski ka vabatehnika võistluse starti ja kohtus seekord Bolšunoviga juba poolfinaalis. Juba sprindi esimeses kurvis ei mahtunud kaks vaenutsevat sportlast koos lumele ning sõitsid rajalt välja. Ustjugov tõusis kiiresti püsti, saatis konkurendile paar krõbedamat sõna ja sõitis finišisse. Nii hästi ei läinud pea ees kukkunud Bolšunovil, kes enda sõnul kaotas korraks teadvuse.

Verise näoga Bolšunov rääkis juhtunust ka Venemaa meediale. „Ilmselgelt pole Sergei varasematest asjadest üle saanud. Mu suusad libisesid paremini, hakkasin temast vasakult mööduma ja sel hetkel hakkas ta mind spetsiaalselt rajalt välja suruma. Ma kukkusin ja nagu ma aru saan, siis lõin pea nii kõvasti ära, et kaotasin korraks teadvuse,“ võttis ta juhtunu kokku.

Ustjugovi sõnul olevat ta tegutsenud reeglitega lubatu piires. „See kõik juhtus nii kiiresti, et seda on raske kommenteerida. Peame kordused üle vaatama. Aga kui kukkusime, siis ta sõimas mind. Arvasin, et tegutsesin reeglite piires. Igatahes ma ei teinud seda sihilikult,“ lausus ta.

Kahe Venemaa suusaässa kukepoksist sai kasu Aleksandr Terentjev, kes võitis Krasnogorskis mõlemad sprindid.