Daei naist ja tütart kandnud lennuk tegi teel Dubaisse vahepeatuse Kishi saarel, kus nad saadeti ülekuulamisele. Ehkki tütar lasti peagi vabaks, ei lastud teda uuesti lennukisse. Endise jalgpalluri väitel soovisid nad Dubais nädala puhata.

Lennufirma ega Iraani võimud pole juhtunut kommenteerinud. Tasnimi uudisteagentuuri sõnul määrati Iraanis toimuvaid meeleavaldusi toetanud Daei pere naispoolele selle kuu alguses reisikeeld. Islami revolutsioonilise kaardiväe häälekandja väitel olid Daei naine ja tütar teel USA-sse. „Süsteem oleks pidanud näitama, et nad ei tohi ametlikult riigist lahkuda. Kuid ühtegi märget polnud. Ma pole mitte ühelegi oma küsimusele vastust saanud,“ oli Ali Daei nõutu.

Iraanis on viimastel kuudel pingeline olnud. Septembris hukkus moraalipolitsei vangistatud 22-aastane Mahsa Amini, kes väidetavalt rikkus riigi rangeid riietusreegleid. Sellele järgnesid üle riigi meeleavaldused, mis toimuvad loosungi „Naised, elu, vabadus“ all. Inimõiguste aktivistide teatel on meeleavaldustes hukkunud üle 500 inimese, vahistatud on ligi 20 000 mässajat. Iraani silmis on meeleavalduste taga USA ja Iisrael.

Iraani jalgpallilegend Daei on varemgi riigi ametivõimudel hambus olnud. „Valitsus peaks lahendama probleeme, mitte kasutama repressioone, vägivalda ja vahistamisi,“ kirjutas ta mõned kuud tagasi. Seejärel konfiskeeriti 53-aastaselt Daeilt pass, mille ta sai hiljem tagasi.

Daei lõi koondisekarjääris 149 mänguga 109 väravat, oma parimatel päevadel kandis ründaja Saksamaa klubide Müncheni Bayerni ja Berliini Herta vormi.