Holund plaanis jõulud veeta koos elukaaslase ja pojaga, kirjutas Norra rahvusringhääling NRK. Pere jäi aga haigeks ning selleks, et mitte enne 31. detsembril algavat Tour de Skid haigestuda, otsustas norralane veeta jõulud üksi Sjusjøeni suusakuurordis.

Nii oli Holundil ootamatult palju vaba aega ning ta otsustas veeta selle kõvasti trenni tehes. Esimesel jõulupühal suusatas ta järjest seitse tundi, järgmisel päeval kuus tundi. Nii sõitis ta kahe päevaga kokku 205,56 km.

„Midagi peab ju tegema, kui üksi majakeses istud,“ selgitas Holund NRK-le. „See ei ole nii ekstreemne kui kõlab. Ma ei näinud seda suure riskina, need olid head päevad suusatamiseks. Noorematele suusatajatele ma seda siiski ei soovita.“

Kui tavaliselt kujunevad tippsuusatajate treeningsõidud maksimaalselt nelja tunni pikkuseks, siis Holund otsustas 2019. aastal oma treeningprogrammi muuta. Nii hakkas ta järjest rohkem ka viietunniseid treeninguid tegema. „Tundsin, et sel on mulle väga hea mõju,“ selgitas ta NRK-le. Kuid 13 tundi kahe päevaga polnud ta järjest suusaradadel veetnud. „Hooaja keskel pole ma kunagi sellist asja varem teinud.“

Holundi tänavuse hooaja parim tulemus pärineb detsembri keskpaigast, kui ta sai Davose MK-etapil 20 km vabatehnika distantsil teise koha.

Holund võitis pronksi 2018. aasta Pyeongchangi olümpial 30 km suusavahetusega sõidus. Tänavu Pekingis aitas ta Norra koondise 4 x 10 km teatesõidus hõbedale. Lisaks on Holund võitnud kolm MM-kulda ja ühe MM-pronksi.