Kõigest 22-aastasena maailmameistriks tulnud Rovanperä kohta on mõistagi juba arutatud, mitu tiitlit andekas soomlane karjääri lõpuks võib võita. Siin on aga üks suur küsimus selles, mitu aastat Rovanperä WRC-sarjas veel kaasa üldse lööb. Soomlane on varasemalt vihjanud, et tiitlirekordeid (Sebastien Loeb on rekordiline üheksakordne maailmameister – K.R.) ta otseselt taga ei aja.

Hiljuti rääkis ta tulevikuplaanidest ka portaalile rallit.fi. „Praegu teeme mõnda aega veel rallit. Kui kaua aga, ma ei oska öelda,“ rääkis Rovanperä kodumaa meediale. „Vaatame, mis saama hakkab.“

Lisaks autorallile on Rovanperä kätt proovinud ka driftimise võistlustel. „Igasugused spordialad pakuvad mulle palju huvi. Väga huvitav oleks millalgi ennast mõnel teisel alal proovile panna,“ lisas Rovanperä.

Esimene MM-tiitel on Rovanperäl käes, aga tähiseid, mida püüda, on veel. Näiteks pole 22-aastane rallisõitja veel kodusel Soome rallil võidutsenud. „Jyväskyläs võitmine oleks loomulikult tähtis,“ tunnistas ta.

Tänavu peeti Rovanperät koduse etapi eel peafavoriidiks, aga tema ees noppis võidu Ott Tänak. Uuel aastal on Soome ralli kavas hooaja üheksanda võistlusena. „Jyväskylässe minnes peame vaatame, mis seisus meie hooaeg üldse on. Sellest sõltub, mis on rallil peaeesmärk,“ arutles Rovanperä tuleva aasta osas.

„Peame järgmisel aastal sõitma ja töötama veel paremini kui varem,“ lisas valitsev maailmameister.

2023. aasta hooaeg algab 19.–22. jaanuarini toimuva Monte Carlo ralliga.