Tartlased olid enne teisipäeva pidanud ENBL-is ühe kohtumise, kus nad alistasid 77:75 Tšehhi klubi Brno. Sopot alustas B-gruppi kaotustega poolakate Szczecini Kingile ja Iisraeli tiimile Ness Ziona Ironile. Sellest hoolimata said Ülikooli spordihoones toimunud kohtumises paremini minema külalised.

5:5 seisult tegid poolakad kahe ja poole minutiga 8:0 spurdi. Seejärel said agressiivselt rünnanud tartlased mootori käima ning rohkete vabavisete najal pääsesid nad mängu tagasi. Kuigi võõrustajad läksid avaveerandi lõpu eel viivuks ka juhtima, siis teise neljandiku eel oli tablool nende poolt vaadates 15:18.

Veel 3.38 enne poolajapausi oli Tartu Jalan McCloudi korvi järel taga napilt 28:30, kuid teise veerandi lõpp kuulus külalistele. Kümmekond fänni Eestisse kaasa võtnud Sopoti poolel tegid järjepanu skoori korvialune torn Ivica Radic ja endine Kalev/Cramo äär Rolands Freimanis, tartlastel jooksis samal ajal rünnak kipsi. Nii läksid avapoolajal 17-st vabaviskest vaid kaheksa sopsanud võõrustajad pikemale arupidamisele 31:43 kaotusseisust.

Tartu mängija Leemet Böckleri sõnul tundusid Tartu korvpallurid väsinud. „Alguses oli raske keskenduda. Viimastes mängudes saame alles teisel poolajal asjad paika selliselt nagu nad peaksid olema. Esimene poolaeg ei läinud ladusalt. Häälestamise küsimus,“ rääkis ta peale kohtumist Delfi ülekandes.

Tartu alustas teist poolaega suurepäraselt

Maks & Mooritsi peatreener Nikolajs Mazursi riietusruumijutud ja koostatud sõjaplaan toimis hästi, sest teise poolaja esimese nelja minutiga viskasid tartlased Leemet Böckleri ja Brandon Johnsoni vedamisel üheksa vastuseta punkti. Kuigi kolmanda veerandi lõpu eel jõudsid võõrustajad parimal juhul silma kaugusele, siis viimasele kümnele minutile läksid nad vastu seisult 51:55.

Böckleri väitel mängijad Mazursilt erilist peapesu kahe poolajal vahel ei saanud. „Midagi erilist [riietusruumis] ei toimunud. Tavaline koosolek, kus räägiti üle asjad, mis on viltu. Ma usun, et suudame end ise kokku võtta. See pole treeneri asi, vaid teeme seda ise,“ rääkis noor snaiper.

Ostustava neljandiku alguses võttis mängu enda õlule 34-aastane Freimanis, kelle kahe ja poole minutiga visatud seitse silma aitasid Trefli 497-pealise publiku ees taas kümnega juhtima. Kuid tartlased polnud oma viimast sõna öelnud. Kahel rünnakul järjest nurgas kaugviske sopsanud Böckler tõi meeskonna 2.40 enne normaalaja lõppu ühe silma kaugusele (68:69). Punkt punkti heitlus käis kuni lõpuni.

Minut enne matši päädimist võinuks koos veaga sopsanud Brandon Johnson tuua tabloole viigi, ent ameeriklane viskas sarnaselt neljale esimesele üritusele mööda ka oma viienda vabaviske. Kuigi Sopot eksis järgmisel kahel viskel, siis mõlemal korral sai ründelauast palli Radic ning Jean Salumu tabava vabaviske järel oli pool minutit enne normaalaja lõppu tablool tartlaste poolt vaadates 72:74.

Tartu rünnakul üritas kahel korral Johnson ning korra korvi alt Andrii Voinalovitš, aga ükski neist visetest ei tabanud. Võõrustajad saatsid veaga vabaviskejoonele Garret Nevelsi, kes 14 sekundit enne kohtumise lõpusireeni tõi tabloole lõppseisu 72:76.

Tartlaste parimana tõi neli kaugviset tabanud Böckler 22 punkti, 21-aastane eestlane noppis lisaks lauast viis palli ja andis kolm korvisöötu. Ameeriklased Mccloud ja Johnson toetas teda vastavalt 16 ja 10 punktiga. Must päev oli Tartu hooaja ühel suurimal tähele Voinalovitšil, kes eksis platsil kõigil seitsmel viskel ja piirdus nelja silmaga. Sopotit vedasid belglane Salamu ja lätlane Freimanis, kes panustasid võitu 13 punktiga.